Κόσμος|14.12.2022 20:56

Μουντιάλ 2022: Ακόμα ένας νεκρός εργάτης – Μεγαλώνει η «ματωμένη» λίστα του Κατάρ

Newsroom

Ακόμα ένας θάνατος εργάτη μπαίνει στη «μαύρη» λίστα του Κατάρ όπου από την αρχή των εργασιών για την ανοικοδόμηση των γηπέδων για το Μουντιάλ έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες εργαζόμενοι. Πρόκειται για έναν Κενυάτη φρουρό ασφαλείας που φέρεται να έπεσε ενώ εκτελούσε υπηρεσία στο στάδιο Lusail.

Ο εργοδότης του είχε ειδοποιήσει την οικογένεια του μετανάστη εργάτη το Σάββατο ότι ο 24χρονος John Njue Kibue είχε πέσει από τον 8ο όροφο του σταδίου ενώ είχε υπηρεσία, δήλωσε η αδελφή του. «Δεν έχουμε τα χρήματα για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη», δήλωσε η ίδια.

Ένα ιατρικό πιστοποιητικό που εξασφάλισε το CNN δείχνει ότι εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Χαμάντ στη Ντόχα. Το έγγραφο αναφέρει ότι ο Njue είχε «σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κατάγματα στο πρόσωπο και κατάγματα στη λεκάνη».

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου - η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς - ανακοίνωσαν τον θάνατο του Κίμπουε.

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι, παρά τις προσπάθειες της ιατρικής του ομάδας, δυστυχώς απεβίωσε στο νοσοκομείο την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, αφού βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας για τρεις ημέρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Οι πλησιέστεροι συγγενείς του έχουν ενημερωθεί. Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους συναδέλφους και τους φίλους του κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοιΚατάρεργάτηςΜουντιάλ 2022ειδήσεις τώρα