Κόσμος|15.12.2022 20:39

Δεκάδες θάνατοι στην Ινδία: Κατανάλωσαν τοξικό αλκοόλ

Newsroom

Δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει και αρκετοί άλλοι έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία στην Ινδία μετά από κατανάλωση τοξικού αλκοόλ. Οι θάνατοι συνέβησαν κυρίως σε δύο χωριά στο ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ, όπου απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Τέτοιες απαγορεύσεις ισχύουν σε πολλά ινδικά κρατίδια, οδηγώντας σε μια ακμάζουσα μαύρη αγορά για φτηνό αλκοόλ που παρασκευάζεται σε ανεξέλεγκτα παραποτάμια αποστακτήρια και σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

Στο τελευταίο περιστατικό, άνδρες στην περιοχή Saran άρχισαν να κάνουν εμετό την Τρίτη πριν επιδεινωθεί η κατάστασή τους. Τρεις πέθαναν καθ' οδόν προς το νοσοκομείο και άλλοι πέθαναν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης να ανεβάζουν τον απολογισμό σε 31. Ο επικεφαλής του νοσοκομείου Sagar Dulal Sinha δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί 22 νεκροψίες.

Ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας Santosh Kumar δήλωσε ότι οι Αρχές είχαν πατάξει τα καταστήματα παράνομου αλκοόλ στην περιοχή.

«Έχουμε συλλάβει πάνω από δώδεκα εμπόρους αλκοολούχων ποτών και κρατήσαμε κάποιους άλλους», δήλωσε ο Kumar στο AFP.

Από τα περίπου πέντε δισεκατομμύρια λίτρα αλκοόλ που καταναλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα, περίπου το 40% παράγεται παράνομα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αλκοόλ και Οίνου της Ινδίας. Το παράνομο αλκοόλ συχνά εμπλουτίζεται με μεθανόλη για να αυξηθεί η ισχύς του. Σε περίπτωση κατάποσης, η μεθανόλη μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, ηπατική βλάβη και θάνατο.

Τον Ιούλιο, 42 άνθρωποι πέθαναν στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ αφού ήπιαν λαθραίο αλκοόλ. Και πέρυσι, περίπου 100 άνθρωποι πέθαναν στη βόρεια πολιτεία Παντζάμπ σε παρόμοιο περιστατικό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρανεκροίαλκοόλΙνδία