Κόσμος|15.12.2022 20:58

Μουντιάλ 2022: Μία καμήλα σήκωσε το… τρόπαιο πριν τον Μέσι και τον Εμπαπέ – Ανάρπαστα στο Κατάρ τα καλλιστεία με τα θηλαστικά

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Μπορεί το Κατάρ να βρίσκεται τι τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο λόγω του Μουντιάλ 2022 και όχι μόνο, ωστόσο δεν είναι λίγα τα events που συμβαίνουν παράλληλα (ή και με αφορμή) με το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η μεγάλη νικήτρια

Ένα θέαμα που έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές είναι τα καλλιστεία καμήλας τα οποία μάλιστα κέρδισε το θηλαστικό με το όνομα Nazaa'a. Η εκδήλωση διεξάγεται στην έρημο του Κατάρ, περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από τη Ντόχα και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Η Nazaa'a είναι ένα μεγαλοπρεπές πλάσμα με ανοιχτόχρωμα μαλλιά που ξεπέρασε αρκετούς προκριματικούς γύρους και εκατοντάδες άλλες καμήλες για να κερδίσει τα καλλιστεία στο Qatar Camel Mzayen Club.

Η εκδήλωση, η οποία σχεδιάστηκε για να ευαισθητοποιήσει πολιτιστικά τους επισκέπτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με την Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς, την τοπική οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Nazaa'a ήταν μία από τις 15 καμήλες που διαγωνίστηκαν για το στέμμα, παρελαύνοντας μπροστά από τους θεατές, ενώ φορούσαν κολάρα με κοσμήματα και ήταν ντυμένες με κορδόνια από πολύτιμους λίθους.

«Νόμιζα ότι η καμήλα μας ήταν καλύτερη από τον Ρονάλντο και τον Μέσι», αστειεύτηκε ο Jassim al Kuwari, μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει η Nazaa'a.

Καλλιστεία καμήλας με… ιστορία

Αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τακτικά σε όλη τη Μέση Ανατολή, όπου οι άνθρωποι συνδέονται με τις καμήλες εδώ και γενιές.

«Αυτή είναι η κουλτούρα μας. Αυτό είναι από πολύ παλιά, από τους πατεράδες και τους παππούδες μας», δήλωσε ο Al Kuwari. «Σήμερα είναι ένας διαγωνισμός, ένας διαγωνισμός ομορφιάς. Μας αρέσουν αυτές οι καμήλες. Τους δίνουμε ονόματα. Είναι σαν οικογένεια».

Η κύρια ατραξιόν ήταν οι καθαρόαιμες θηλυκές καμήλες. Οι διαγωνιζόμενες κάνουν διάφορα περάσματα μπροστά από μια εξέδρα θεατών που ζητωκραυγάζουν για την αγαπημένη τους. Υπάρχει επίσης ένας διαγωνισμός αρμέγματος, με το βραβείο να πηγαίνει στην καμήλα που παράγει το περισσότερο γάλα.

Πρόκειται για έναν σοβαρό διαγωνισμό: Ένας γιατρός είναι στο προσωπικό για να βεβαιωθεί ότι τα ζώα δεν χρησιμοποιούν fillers ή Botox για να γίνουν πιο όμορφα. Τον περασμένο Δεκέμβριο δεκάδες καμήλες αποκλείστηκαν από το Φεστιβάλ Καμήλας του βασιλιά Αμπντουλαζίζ στη Σαουδική Αραβία για αισθητικές βελτιώσεις.

Στη συνέχεια, υπάρχουν και τα χρήματα: Η νικήτρια, η επιλαχούσα και η τρίτη καμήλα λαμβάνουν τρόπαια. Οι ιδιοκτήτες της Nazaa κέρδισαν 200.000 ριάλια Κατάρ (55.000 δολάρια). Η καμήλα που παράγει το περισσότερο γάλα κερδίζει 15.000 ριάλ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καμήλαΜουντιάλ 2022ειδήσεις τώραΚατάρΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου