Κόσμος|19.12.2022 10:01

Θρίλερ σε πτήση προς Χαβάη - Πάνω από 10 τραυματίες λόγω σοβαρών αναταράξεων

Newsroom

Σοβαρές αναταράξεις «χτύπησαν» μια πτήση από το Φοίνιξ προς τη Χονολουλού την Κυριακή, τραυματίζοντας σοβαρά 11 άτομα, σε ένα γεγονός που αξιωματούχος της Hawaiian Airlines -της εταιρείας που πραγματοποιούσε τη συγκεκριμένη πτήση- χαρακτήρισε μεμονωμένο και ασυνήθιστο.

Ο Τζον Σνουκ, ο επικεφαλής λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας, δήλωσε ότι η Hawaiian Airlines δεν έχει βιώσει «περιστατικό τέτοιας φύσης στην πρόσφατη ιστορία της». Η πτήση ήταν πλήρης, καθώς μετέφερε 278 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος.

Ο Τζιμ Άιρλαντ, διευθυντής των υπηρεσιών έκτακτης ιατρικής περίθαλψης της Χονολουλού, δήλωσε ότι 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων 11 ατόμων που κρίθηκαν σε σοβαρή κατάσταση. Τουλάχιστον ένα άτομο αναφέρθηκε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του, αλλά όλοι οι άλλοι ασθενείς ήταν ξύπνιοι και μιλούσαν όταν έφτασαν στα νοσοκομεία.

Οι ασθενείς υπέστησαν κοψίματα, μεταξύ άλλων στο κεφάλι, καθώς και χτυπήματα και μώλωπες, ενώ άλλοι είχαν ναυτία και έκαναν εμετό.

«Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι και αισθανόμαστε τυχεροί που δεν υπήρξαν θάνατοι ή άλλοι κρίσιμοι τραυματισμοί. Και είμαστε επίσης πολύ αισιόδοξοι ότι όλοι θα αναρρώσουν και θα αναρρώσουν πλήρως», δήλωσε ο Άιρλαντ.

Ο Σνουκ δήλωσε ότι τρεις αεροσυνοδοί ήταν μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όπως γράφει το Associated Press.

Τέλος, διεξάγεται έρευνα για να φανεί εάν ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επιβατών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τραυματίεςειδήσεις τώραΧαβάηαναταράξειςπτήση