Κόσμος|20.12.2022 21:18

Οι Τούρκοι (λένε πως) θέλουν διάλογο, αλλά προχωρούν σε μαζική παραγωγή των πυραύλων Tayfun: Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Ερντογάν

Newsroom

Η Τουρκία θα προχωρήσει σε μαζική παραγωγή τριών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας καθώς και των βαλλιστικών πυραύλων Tayfun, όπως προκύπτει από την απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής για την τουρκική Αμυντική Βιομηχανία.

Ποια άλλα συστήματα τίθενται σε μαζική παραγωγή

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πρόσφατα ότι οι πύραυλοι Tayfun θα έχουν βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων.

Η επιτροπή έλαβε αποφάσεις για 25 σημαντικά προγράμματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή άναψε το πράσινο φως για τη μαζική παραγωγή αντιαεροπορικών πυραύλων Siper, Hisar και Sungur, αντιπλοϊκών Atmaca, καθοδηγούμενων από λέιζερ Karaok και πυραύλων αέρος-αέρος Gokdogan και Bozdogan.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως προκειμένου η Τουρκία να αποκτήσει μια «πλήρως ανεξάρτητη» αμυντική βιομηχανία, οφείλει να επενδύσει στην εγχώρια ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας που σήμερα η χώρα υποχρεώνεται να προμηθεύεται από το εξωτερικό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαειδήσεις τώραπύραυλος