Κόσμος|21.12.2022 11:00

Σοκ στον Καναδά: Οκτώ ανήλικες κατηγορούνται για άγρια δολοφονία 59χρονου αστέγου

Newsroom

Οκτώ έφηβες, που φαίνεται ότι γνωρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορούνται για δολοφονία δευτέρου βαθμού για τον θάνατο ενός 59χρονου άνδρα που μαχαιρώθηκε στο κέντρο του Τορόντο.

Η αστυνομία αναφέρει ότι τα κορίτσια επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν τον άνδρα σε μια πλατεία κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά, νωρίς το πρωί της Κυριακής. Τρία από τα κορίτσια είναι 13 ετών, τρία 14 ετών και δύο 16 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Η αστυνομία δεν έχει κατονομάσει το θύμα, αλλά μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο αρχιφύλακας Terry Browne της μονάδας ανθρωποκτονιών του Τορόντο δήλωσε ότι ο άνδρας είχε πρόσφατα μετακομίσει σε καταφύγια αστέγων της πόλης, όπως μεταδίδει η Guardian.

«Έχει μια πολύ υποστηρικτική οικογένεια, οπότε δεν θα τον αποκαλούσα απαραίτητα άστεγο, ίσως απλά πρόσφατα να είχε κάποια ατυχία», διευκρίνσε ο Browne.

Ο Browne δήλωσε, επίσης, ότι οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση στο κέντρο της πόλης γύρω στα μεσάνυχτα της 18ης Δεκεμβρίου, αφού παρευρισκόμενοι ειδοποίησαν τους νοσοκόμους να αναφέρουν ότι ένας άνδρας έφερε «μαχαιριές».

Τι εκτιμά η αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κορίτσια πιστεύεται ότι επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν το θύμα μετά από διαπληκτισμό. Ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, αλλά κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα κορίτσια μετά από ανάκριση μαρτύρων, ενώ βρήκαν στο σημείο του εγκλήματος διάφορα όπλα.

Ο Browne δήλωσε ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση συναντήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προέρχονταν από διάφορα μέρη της πόλης, αλλά είπε πως δεν είναι ακόμη σαφές γιατί συναντήθηκαν εκείνο το βράδυ. «Δεν θα τους περιέγραφα ως συμμορία προς το παρόν», πρόσθεσε ο Browne.

Τρεις από τους υπόπτους είναι γνώριμοι στις Αρχές, δήλωσε ο ίδιος, ενώ οι άλλοι πέντε δεν είχαν καμία «επαφή» με την αστυνομία. Τέλος, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο την Κυριακή και αναμένεται να παρουσιαστούν εκ νέου στις 29 Δεκεμβρίου.

έγκλημαΚαναδάςδολοφονίαΤορόντοειδήσεις τώρα