Κόσμος|21.12.2022 10:56

Qatar Gate: Ο Παντσέρι συνεργάζεται με τις βελγικές Αρχές και δίνει ονόματα - Ποιους εμπλέκει στο σκάνδαλο

Newsroom

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το Qatar Gate, το σκάνδαλο διαφθοράς που κλονίζει την καρδιά της Ευρώπης, με την μεγάλη έρευνα των βελγικών αρχών να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η La Reppublica και η La Stampa αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους πως ο άνθρωπος που φέρεται να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του σκανδάλου, Αντόνιο Παντσέρι, συνεργάζεται με τους Βέλγους ανακριτές και υποστηρίζει πως όλα ήταν μέρος μιας συμφωνίας για να αποφευχθούν αντικρουόμενες αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε κάποιες από τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από τις βελγικές αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φαίνεται να «έδωσε» ονόματα εμπλεκομένων.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Αντρέα Κοτσολίνο από το Δημοκρατικό Κόμμα και αμφισβήτησε τον σοσιαλιστή ΜαρκΤαραμπέλα, που «πήγε στο Κατάρ», και αναφέρθηκε στην Σοσιαλδημοκράτισσα Μαρία Αρένα, που «πήγε μια φορά στο Κατάρ και ότι πήρε δώρο».

Ακόμη, επιβεβαιώθηκε ο κεντρικός ρόλος του Μαροκινού πρέσβη στη Βαρσοβία, Αμπνταραχίμ Άτμουν, ο οποίος ενήργησε ως μεσολαβητής μεταξύ των μαροκινών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων Ιταλών.

Στην κατάθεσή του φέρεται, σύμφωνα με τη La Reppublica, να λέει ότι η «συμφωνία» αυτή προέκυψε το 2019 όταν δεν επανεξελέγη ευρωβουλευτής.

Φαίνεται πως ο Παντσέρι επιχείρησε να κρατήσει μια αμυντική γραμμή προκειμένου να πείσει την εισαγγελία ότι όταν ήταν ευρωβουλευτής δεν είχε δωροδοκηθεί, σχολιάζουν τα διεθνή μέσα.

«Τα χρήματα στο σπίτι μου δεν ήταν διαθέσιμα σε κανέναν άλλο», φέρεται να απάντησε όταν ρωτήθηκε για τα 700.000 ευρώ μετρητά, που βρέθηκαν σπίτι του.

Παράλληλα, η Εύα Καϊλή που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο ετοιμάζει την υπερασπιστική γραμμή της καθώς αύριο, Πέμπτη, στις 9 το πρωί θα απολογηθεί για την υπόθεση.

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» λίγο πριν απογειωθεί το αεροσκάφος για Βρυξέλλες, ο Έλληνας συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε:

«Το πρόγραμμα σήμερα προβλέπει μόλις προσγειωθούμε στις Βρυξέλλες, θα πάω στα δικαστήρια προκειμένου να μελετήσω τη δικογραφία για ότι νεότερο στοιχείο υπάρχει. Ο χρόνος που μπορούμε να δούμε τη δικογραφία είναι από τη 1 μέχρι τις 4 και μισή το απόγευμα. Μετά θα πάω στις φυλακές για να συναντήσω την κυρία Καϊλή να μιλήσουμε και τέλος θα κλείσω πηγαίνοντας στο γραφείο του συναδέρφου, κύριου Ριζόπουλου για να χαράξουμε την υπερασπιστική γραμμή για το αυριανό δικαστήριο όπου εκεί θα δοθεί μάχη για την ελευθερία της. Ο αγώνας όπως φαίνεται δεν τελειώνει αύριο. Ο μεγάλος αγώνας θα γίνει όταν θα είναι η δίκη επί της ουσίας των κατηγοριών που αντιμετωπίζει η Εύα Καϊλή και σταθερά σας μεταφέρω τη φωνή της ότι είναι αθώα και ποτέ δεν έχει δωροδοκηθεί στη ζωή της».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σκάνδαλοΒέλγιοδιαφθοράειδήσεις τώραΕυρωβουλήQatar Gate