Κόσμος|21.12.2022 12:00

Σκηνές χάους σε πτήση της Hawaiian Airlines: Δεκάδες τραυματίες ανάμεσά τους και βρέφος - Κόβουν την ανάσα τα βίντεο

Newsroom

Τον τρόμο έζησαν την Κυριακή επιβάτες πτήσης της Hawaiian Airlines από το Φοίνιξ προς τη Χονολουλού. Τουλάχιστον 36 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ 20 μεταφέρθηκαν στα επείγοντα περιστατικά, αφού το αεροπλάνο τους είχε σοβαρές αναταράξεις.

Έντεκα ασθενείς βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία επειγόντων περιστατικών της Χονολουλού. Μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν και ένα βρέφος 14 μηνών.

Κάποιοι ασθενής έχουν σοβαρή κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εκδορές, μώλωπες και σύγχυση. 

Η Hawaiian Airlines «υποστηρίζει όλους τους επηρεαζόμενους επιβάτες και υπαλλήλους και παρακολουθεί την κατάσταση», ανέφερε η εταιρεία. Τρία μέλη του πληρώματος ήταν μεταξύ των τραυματιών.

Οι αναταράξεις σημειώθηκαν 15 με 30 λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους στη Χονολουλού, το οποίο μετέφερε 278 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος.

Στο αεροπλάνο επέβαινε μια 18χρονη φοιτήτρια που επέστρεφε στο σπίτι της για τις χειμερινές διακοπές και δήλωσε ότι στην αρχή έμοιαζαν με κανονικές αναταράξεις. Στη συνέχεια, η κατάσταση έγινε χειρότερη, με το αεροσκάφος να τραντάζεται δυνατά.

«Ένιωσα πως έκανα ελεύθερη πτώση», δήλωσε στο CNN η Jacie Hayata-Ano, περιγράφοντας ότι ανασηκώθηκε από το κάθισμά της παρ΄ότι φορούσε τη ζώνη ασφαλείας της.

Αφού τελείωσαν οι αναταράξεις, ένα μέλος του πληρώματος τους ανακοίνωσε πως θα έρθει εκπαιδευμένο ιατρικό ή στρατιωτικό προσωπικό για να βοηθήσει με τους τραυματισμένους επιβάτες, είπε ένας άλλος επιβάτες ο Hayata-Ano, ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

«Είμαι ευγνώμων που υπήρχαν άνθρωποι που βγήκαν μπροστά και βοήθησαν γιατί κάποιοι από το προσωπικό το είχαν ανάγκη», είπε. «Όλοι λίγο πολύ βοηθούσαν ο ένας τον άλλον. Ελέγχαμε ο ένας τον άλλον και μαζεύαμε πράγματα», πρόσθεσε ο ίδιος

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι διεξάγει «ενδελεχή έλεγχο του αεροσκάφους» προτού αυτό ξαναπετάξει. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών διερευνούν το περιστατικό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρααεροσκάφοςτραυματίεςΧαβάηαναταράξειςπτήση