Ιαπωνία: Ρομπότ διδάσκει τον Βουδισμό σε ναό (vid)
NewsroomΤο όνομά της είναι «Μιντάρ» και έχει αναλάβει τον ρόλο της «Κάνον» (της θεότητας ή μποντισάτβα του ελέους), διδάσκοντας τις ιερές διδαχές του Βούδα στους επισκέπτες του αρχαίου ναού Κοντάτζι στην πόλη Κιότο της Ιαπωνίας.
Το ρομπότ έκανε το πρώτο κήρυγμα του σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, μιλώντας με απλά λόγια για τη «Σούτρα της Καρδιάς» στην ιαπωνική γλώσσα, ενώ υπότιτλοι στα αγγλικά και στα κινεζικά εμφανίζονταν στον τοίχο για τους τουρίστες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη βουδιστική διδασκαλία της συμπόνιας. Τα επίσημα κήρυγματα για το κοινό θα αρχίσουν από τον Μάρτιο.
Όπως αναφέρουν οι Daily Mail και Japan Times, αν και ρομπότ, η Μιντάρ είναι επιβλητική αφού έχει ύψος 1,95 μέτρων, βάρος 60 κιλών και κόστος 100 εκατ. γιεν. Είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οσάκα με επικεφαλής τον καθηγητή ρομποτικής Χιρόσι Ισιγκούρο και τους υπευθύνους του ιστορικού βουδιστικού ναού ζεν, που λειτουργεί από το 1619.
Το σώμα της Μιντάρ-Κάνον είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το κεφάλι, οι ώμοι και τα χέρια της είναι καλυμμένα με ένα υλικό από σιλικόνη, ενώ έχει μια κάμερα στο αριστερό μάτι της, που την κάνει να δείχνει σαν να κοιτάζει κάποιον.
«Ελπίζουμε ότι η ρομποτική Κάνον θα βοηθήσει ώστε οι βουδιστικές διδασκαλίες να αγγίξουν τις καρδιές των σημερινών ανθρώπων. Θέλουμε πολλοί άνθρωποι να έλθουν για να δουν το ρομπότ και τελικά να σκεφθούν την ουσία του Βουδισμού», δήλωσε ο επικεφαλής ιερέας του ναού Τένσο Γκότο.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- «Αγαπάμε τους Αμερικανούς μας»: Η γερμανική πόλη που τρέμει στην ιδέα της απόσυρσης των ΗΠΑ
- Μοναδικό θέαμα μέσα στο Μάιο: «Ήρθαμε για μπάνιο και βρεθήκαμε στα χιόνια»
- Τρόμος σε παραλία στη Φλόριντα: 50χρονος απείλησε λουόμενους με τρυπάνι για μια ξαπλώστρα - «Θα σε σκοτώσω»
- Απίστευτη γκάφα σερβιτόρου: Την είδε... Μέσι και πέταξε την μπάλα στο ποτήρι πελάτισσας