Κόσμος|22.12.2022 13:32

Κοσμηματοπώλης πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές που τον έκλεψαν και έδεσαν την κόρη του - Βίντεο ντοκουμέντο από το αιματηρό περιστατικό

Newsroom

Ένας Ιταλός κοσμηματοπώλης άνοιξε πυρ κατά μιας συμμορίας ληστών και σκότωσε δύο ανθρώπους που εισέβαλαν στην μπουτίκ του και έδεσαν την κόρη του, με βίντεο ντοκουμέντο να έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 

Ο 67χρονος Μάριο Ρογκέρο πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Grinzane Cavour στις 28 Απριλίου όταν τρεις άνδρες εισέβαλλαν στο μαγαζί του με μαχαίρι και πιστόλι που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικο.

Οι ληστές απείλησαν τον 67χρονο και την οικογένειά του πως θα τους σκοτώσουν και έδεσαν την κόρη του από τα χέρια.

Ο ιδιοκτήτης έτρεξε έξω από το κατάστημα και έριξε τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς εναντίον των δύο ληστών, οι οποίοι πέθαναν λίγα μέτρα από την είσοδο του καταστήματος. 

Το βίντεο από το περιστατικό φέρνει η Daily Mail:

Ο τρίτος ληστής επίσης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο κοσμηματοπώλης τώρα θα πρέπει να λογοδοτήσει για τους φόνους. Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, ο Ρογκέρο καταδίωξε τους τρεις ληστές, οι οποίοι, είχαν φύγει από το κοσμηματοπωλείο με τα κλοπιμαία και τους πυροβόλησε «με σκοπό να προκαλέσει το θάνατό τους, υπερβαίνοντας έτσι εκούσια τα όρια της νόμιμης άμυνας».

«Λυπάμαι που συνέβη κάτι τέτοιο, είναι πολύ άσχημο, αλλά ήταν ή εγώ ή αυτοί», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Με το δεξί μου χέρι άνοιξα τη βαλίτσα, με το αριστερό το συρτάρι όπου ήξερα ότι ήταν το όπλο μου και ταυτόχρονα βρεθήκαμε να σημαδεύουμε ο ένας τον άλλον. Έπρεπε να το κάνω... και μετά έφυγαν τρέχοντας», σημείωσε.

Το ίδιο κοσμηματοπωλείο το είχαν ξανακλέψει πριν από λίγα χρόνια και συγκεκριμένα 22 Μαΐου 2015, όταν δύο ληστές, ο ένας εκ των οποίων μεταμφιεσμένος σε γυναίκα, μπήκαν στο κατάστημα και έδεσαν τον ιδιοκτήτη με πλαστικές γραβάτες αφού τον χτύπησαν βίαια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΗΣΕΙΣ

ληστέςκοσμηματοπωλείοειδήσεις τώραληστείαΙταλία