Κόσμος|22.12.2022 18:39

Νέες προκλήσεις Τσελίκ: Η Ελλάδα ξόδεψε τον τελευταίο χρόνο σαμποτάροντας την Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η κινήσεις της Ελλάδας δεν εξυπηρετούν την ειρήνη.

«Η εικόνα της Ελλάδας να προσπαθεί να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο με την "ελληνοκυπριακή διοίκηση" είναι μια εικόνα που δεν εξυπηρετεί την ειρήνη», σημείωσε ο Τσελίκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε: ότι «η Ελλάδα ξόδεψε τον τελευταίο χρόνο σαμποτάροντας την Τουρκία. Η εικόνα που προβάλλει η Ελλάδα μαζί με την "ελληνοκυπριακή διοίκηση" είναι μια εικόνα που δεν εξυπηρετεί την ειρήνη. Οι σύμμαχοί μας υποστηρίζουν τις κακομαθημένες προσεγγίσεις της Αθήνας»

«Η συμμετοχή της "ΤΔΒΚ" στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών ως «μέλος-παρατηρητής» αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη», τόνισε ο ίδιος προσθέτωντας ότι «η Τουρκία έχει καταστεί σημαντικός παίκτης στον τομέα της ενέργειας. Εάν υλοποιηθεί το έργο της μεταφοράς από την Τουρκία του φυσικού αερίου του Τουρκμενιστάν, θα συνεισφέρει σε ολόκληρο τον κόσμο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΟμέρ ΤσελίκΑνατολική ΜεσόγειοςΑιγαίοΚύπροςειδήσεις τώρα