Κόσμος|24.12.2022 19:26

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Άλλαξε τελευταία στιγμή λωρίδα ο οδηγός και δεν πρόσεξε τη σήμανση - Βίντεο ντοκουμέντο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί για τις συνθήκες του δυστυχήματος στο Βουκουρέστι με τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε Έλληνες ταξιδιώτες. Νέο βίντεο ντοκουμέντο, που μετέδωσε το τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης «Digi 24» της Ρουμανίας, φαίνεται να ξεκαθαρίζει περισσότερο την εικόνα και να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του οδηγού του λεωφορείου ο οποίος υποστήριξε ότι μπερδεύτηκε και ότι το GPS έκανε λάθος.

Δεν είδε τη σήμανση

Στο βίντεο το οποίο τραβήχτηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα και από διερχόμενο αυτοκίνητο που κινούνταν πίσω από το μοιραίο λεωφορείο  φαίνεται ότι ο οδηγός άλλαξε λωρίδα την τελευταία στιγμή. Δεν είδε την σήμανση και προσκρούσει στην κολώνα, που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν 53χρονο από την Λάρισα.

Ο οδηγός πήγαινε αργά και προσεκτικά - Τι είπε ο ιδιοκτήτης τους τουριστικού πρακτορείου

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο κ. Γιάννης Μπατζιόλας υποστήριξε πως ένα έκτακτο γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δύο οδηγοί, ωστόσο το λεωφορείο κινήθηκε από Βόλο έως Θεσσαλονίκη με άλλον οδηγό και με άλλο συνέχισε για το Βουκουρέστι.

«Το δρομολόγιο, είχε προγραμματιστεί κανονικά με δύο οδηγούς γιατί είναι 16 ώρες. Ο δεύτερος οδηγός μία ώρα πριν την αναχώρηση του ταξιδιού λόγω γαστρεντερίτιδας δηλώνει κώλυμα και δε μπορεί να ξεκινήσει. Τότε αντικαταστάθηκε με άλλο οδηγό που πήγε το λεωφορείο μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη παρέλαβε το λεωφορείο ο οδηγός που πήγε στο Βουκουρέστι. Ήτανε μόνος του και γενικά δεν έτρεχε καθόλου, έχω μιλήσει με πελάτες, πήγαινε σε όλη τη διαδρομή πολύ προσεκτικά… Οπότε σίγουρα δεν έφταιγε η ταχύτητα για το συμβάν που έγινε… Περιμένουμε και εμείς τους ειδικούς για τα αίτια της τραγωδίας για να μπορούμε να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα», δήλωσε.

«Πάρε ανάσες» - Συγκλονιστικό ντοκουμέντο μετά το τροχαίο

Ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τις πρώτες στιγμές που βίωσαν οι Έλληνες ταξιδιώτες στο τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο, στο Βουκουρέστι φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Open.

Στο βίντεο φαίνονται οι στιγμές αγωνίες και χάους που επικράτησαν λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση του λεωφορείου με την αψίδα, πριν καν φτάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Ένας άνδρας φαίνεται στο πάτωμα του οχήματος προσπαθώντας να βοηθήσει ανθρώπους που είχαν καταπλακωθεί από την οροφή. Φωνάζει μάλιστα σε κάποια στιγμή «πάρε ανάσες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΡουμανίαΒουκουρέστιτροχαίο δυστύχημα