Κόσμος|25.12.2022 21:18

Συναγερμός σε κορυφαίο χιονοδρομικό κέντρο της Αυστρίας - 10 σκιέρ έχουν θαφτεί από χιονοστιβάδα

Newsroom

Συναγερμός σήμανε στης Αρχές της Αυστρίας καθώς περίπου 10 άτομα θάφτηκαν από χιονοστιβάδα σε περιοχί όπου γίνεται ελεύθερο σκι κοντά στο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο του Lech/Zuers όπως αναφέρει το Αυστριακό Πρακτορείο Τύπου (APA), προσθέτοντας ότι ένα άτομο διασώθηκε.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε περίπου στις 3 μ.μ. (τοπικη ωρα), ενώ αρκετά ελικόπτερα και ομάδες έρευνας αναπτύχθηκαν αμέσως μετά. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε τους λάτρεις των χειμερινών σπορ», ανέφερε στο πρακτορείο πηγή από τον δήμο του Lech.

Περίπου 100 άνθρωποι συμμετέχουν στην έρευνα, με τους διασώστες να ζητούν φακούς κεφαλής ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την έρευνα στο σκοτάδι. Η περιοχή αυτοδιαφημίζεται ως «μία από τις καλύτερες περιοχές σκι στον κόσμο».

Ο ιστότοπος του χιονοδρομικού κέντρου ανέφερε ότι το χιονοδρομικό κέντρο έκλεισε από τις 5 μ.μ. (1600 GMT) την Κυριακή και ότι θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του σκι στις 8 π.μ. (0700 GMT) τη Δευτέρα. Εκπρόσωπος του χιονοδρομικού κέντρου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασκιΑυστρίαχιόνια