Κόσμος|26.12.2022 21:29

Οι 5 πιο επικίνδυνες γυναίκες που καταζητούνται στην Ευρώπη - Δολοφόνοι, κυκλώματα πορνείας και ναρκωτικά στη δράση τους

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Τη λίστα με τις πέντε πιο καταζητούμενες γυναίκες στην Ευρώπη, τις οποίες βαραίνουν μία σειρά από βαρύτατες κατηγορίες, δημοσιεύει το OPEN , με στοιχεία από την βρετανική Daily Mail.

Η πρώτη είναι η Tania Gomez γνωστή στο διαδίκτυο ως η λαμπερή ιδιοκτήτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης διάσωσης σκύλων HundGarin, η οποία σύμφωνα με την Europol συμμετείχε σε ένα ευρύ φάσμα κακόβουλων δραστηριοτήτων. Η 30χρονη καταζητείται από τις σουηδικές Αρχές από τον Μάρτιο του 2021 για σοβαρά αδικήματα διακίνησης ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πιστεύεται ότι συνδέεται με ομάδα οργανωμένου εγκλήματος στη Στοκχόλμη, για λογαριασμό της οποίας παρέδιδε και μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και χρημάτων, σύμφωνα με το OPEN.

Η δεύτερη είναι η Βουλγάρα «Cryptoqueen» Ruja Ignatova εκτός από τη λίστα της Europol είναι επίσης μία από τις δέκα πιο καταζητούμενες από το FBI, το οποίο προσφέρει αμοιβή έως και 100.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή της.

Η 42 χρονη κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το κρυπτονόμισμα OneCoin ως απάτη πολυεπίπεδου μάρκετινγκ «πυραμίδας» για να στοχεύσει επενδυτές σε όλο τον κόσμο μεταξύ 2014 και 2018.

Η τρίτη φυγάς είναι η Τσέχα Eva Zamecnikova, 41 ετών, η οποία καταζητείται στη Σλοβακία αφού καταδικάστηκε ερήμην της σε οκτώ χρόνια φυλάκισης επειδή προσέλαβε δολοφόνο για να σκοτώσει τον πρώην σύζυγό της.

Η τέταρτη είναι Anamaria Radu-Stoica από την Ουγγαρία η οποία καταζητείται στην πατρίδα της μετά την καταδίκη της σε δεκαετή φυλάκιση. Η 34χρονη, μαζί με άλλα δύο άτομα, ίδρυσε μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών, καθώς και τη διευκόλυνση της πορνείας, ενίοτε με ανήλικα κορίτσια. Από τον Αύγουστο του 2012 διαφεύγει της σύλληψης.

Τέλος, η Ουγγαρέζα Andrea Dudla -γνωστή και ως Eszter Kathona- διαφεύγει από το 2012, αφού καταδικάστηκε σε περισσότερα από 15 χρόνια φυλάκισης για τη συμμετοχή της σε δεκάδες οικονομικά εγκλήματα.

Στη δεκαετία του 2000 μαζί με δύο συνεργάτες της προσποιήθηκαν ότι είχαν πραγματικές εταιρείες, δημιουργώντας πλαστά τιμολόγια και ισολογισμούς που έμοιαζαν αληθινοί, προκειμένου να δανειστούν εκατοντάδες εκατομμύρια φιορίνια από τις τράπεζες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καταζητούμενηΕυρώπηειδήσεις τώρακακοποιός