Κόσμος|27.12.2022 19:19

Qatar Gate: Παραμένουν στη φυλακή Παντσέρι και Ταλαμάνκα - Δεν κατέθεσε έφεση στην προφυλάκισή του ο Τζιόρτζι

Newsroom

Ενώπιον του εφετείου των Βρυξελλών βρέθηκαν την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ο Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα. Ο Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο θα παραμείνει προφυλακισμένος, καθώς η ακρόασή του αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου.

Στο σπίτι του Παντσέρι έχουν βρεθεί 600.000 ευρώ ενώ εμμέσως φαίνεται αν έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθορά Qatar gate, όμως μόνο για την περίοδο από το 2019 και μετά οπότε και δεν ήταν Ευρωβουλευτής.

Προφυλακισμένος παραμένει και ο λομπίστας Νικόλο Ταλαμάνκα, ιδρυτής της ΜΚΟ «No peace without justice», ο οποίος είχε υποβάλλει αίτημα για να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι. Ωστόσο, η εισαγγελία των Βρυξελλών υπέβαλε ένσταση σε αυτό το αίτημα και έτσι αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι δεν έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση των βελγικών Αρχών να παραμείνει προφυλακισμένος.

Τι αναφέρει η βελγική εισαγγελία

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, στην οποία αναγράφονται τα αρχικά των ονομάτων τους όπως σε όλα τα δελτία Τύπου που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο N.Φ-T. και ο Π.Π εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του εφετείου Βρυξελλών».

«Η χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού που επιβλήθηκε στον Ν.Φ-Τ από το συμβούλιο τροποποιήθηκε σε απλή παράταση της προφυλάκισης» σημειώνεται, ενώ όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «μετά από αίτημα του Π.Π., η εκδίκαση της υπόθεσής του αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου 2023».

Το προδικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει αρχικά τη χρήση ηλεκτρικού βραχιολιού για τον κ. Ταλαμάνκα. Ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

«Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν (στη δημοσιότητα) περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου», καταλήγει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φυλακήειδήσεις τώραΕύα ΚαϊλήQatar Gate