Κάιρο: Πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό - Τουλάχιστον 20 νεκροί
NewsroomΣε περισσότερους από 20 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, ενώ σε περίπου 50 υπολογίζεται ο αριθμός των τραυματιών από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.
Το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε, επικαλούμενο την ιντερνετική πύλη ειδήσεων Shorouk, ότι ένα τρένο εκτροχιάστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες όταν προσέκρουσε σε ένα άλλο τρένο ή στην αποβάθρα.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Καΐρου εκκενώθηκε και ανεστάλησαν προσωρινά οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες κοντά στον σταθμό, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Την ίδια ώρα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου ότι η πυρκαγιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε όταν ένα τρένο έπεσε πάνω σε διαχωριστικό στον σταθμό «Ραμσής» στο κέντρο του Καΐρου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είδε απανθρακωμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος.
«Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στο διαχωριστικό», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Μίνα Γάλι στο Reuters. «Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη η μηχανή του τρένου», πρόσθεσε.
«Είδα τουλάχιστον εννέα απανθρακωμένα πτώματα στο έδαφος», σημείωσε.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Εκτεταμένες πλημμύρες στα Ζωνιανά, έπεσε γέφυρα στον Μυλοπόταμο - Στιγμές τρόμου για ζευγάρι
- Νέα τουρκική NAVTEX για το Oruc Reis από το Ανεμούριο προς τα Κατεχόμενα
- ΕΔΕ για την επεισοδιακή σύλληψη του TikToker «Τέο Βασιλιά Τζουντάσιαν» - Συνελήφθησαν οι δυο αστυνομικοί που τον καταδίωξαν
- Συγκίνησε το μεγάλο φινάλε του «Ριφιφί» - Η ληστεία, τα έγγραφα-«φωτιά» και η viral σκηνή με την πάστα