Κόσμος|04.01.2023 23:13

Qatar Gate - Εύα Καϊλή: Καταρρακωμένη στη φυλακή, από την άρνηση των δικαστών να δει το παιδί της

Newsroom

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η Εύα Καϊλή η οποία κρατείται στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο, για τη φερόμενη εμπλοκή της στο Qatar Gate. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ευρωβουλευτή, οι βελγικές Αρχές δεν της επιτρέπουν ακόμα να συναντήσει την κόρη της. Οι προσπάθειες των δικηγόρων της Καϊλή επικεντρώνονται, αυτή τη στιγμή, στην αποφυλάκισή της υπό όρους, πριν την επόμενη ακρόαση ενώπιον του σώματος των δικαστών.

Το ξέσπασμα από τη φυλακή

Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, σύμφωνα με το Star, να συναντά κάποιες ημέρες την εβδομάδα την κόρη της μέσα στη φυλακή, ή να βλέπει το παιδί μέσω Skype όσο αυτό βρίσκεται με τον παππού του. Και τα δύο αιτήματά της απορρίφθηκαν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Η άρνηση των δικαστών προκάλεσε και το ξέσπασμα της Εύας Καϊλή. «Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της υπεράσπισης της Ευρωβουλευτή που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο χρηματισμού στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου από ανώτατους αξιωματούχους του Κατάρ, έχουν ξεκινήσει ήδη οι επαφές ώστε οι δικαστές να συμφωνήσουν στην υπό όρους αποφυλάκισή της. «Όπλο μας είναι τα λεγόμενα του ανακριτή. Ο ίδιος ο ανακριτής, ο Μισέλ Κλεζ είπε “δεν έχω στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να “δένουν” την Εύα Καϊλη με τα χρήματα και με δωροδοκία. Εκεί θα πατήσουμε και εγώ και ο συνάδελφος δικηγόρος από τις Βρυξέλλες», σημείωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Qatar GateσκάνδαλοΒρυξέλλεςΚατάρΕυρωβουλήΕύα Καϊλήειδήσεις τώρα