Κόσμος|05.01.2023 08:18

Χάρι VS Ουίλιαμ: Άγριος καυγάς των δύο αδερφιών λόγω Μέγκαν Μαρκλ - «Με άρπαξε από τον γιακά, με έριξε κάτω»

Newsroom

Στην πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του, με τίτλο Spare, ο πρίγκιπας Χάρι περιγράφει μια... σωματική επίθεση από τον αδελφό του, Ουίλιαμ, νυν πρίγκιπα της Ουαλίας, καθώς η σχέση τους διαλύθηκε λόγω του γάμου του νεότερου πρίγκιπα με την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ.

Περιγράφοντας μια αντιπαράθεση στο σπίτι του στο Λονδίνο το 2019, ο Χάρι λέει ότι ο Ουίλιαμ αποκάλεσε τη Μέγκαν «δύσκολη, αγενή και απότομη», κάτι που ο Χάρι αποκαλεί «παπαγαλία της αφήγησης του Τύπου» για την Αμερικανίδα σύζυγό του.

Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε, γράφει ο Χάρι, όταν ο Ουίλιαμ «με άρπαξε από τον γιακά, χαλώντας το κολιέ μου, και ... με έριξε στο πάτωμα».

Η ασυνήθιστη σκηνή, η οποία όπως λέει ο Χάρι είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην πλάτη του, είναι μία από τις πολλές στο Spare, το οποίο θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως την επόμενη εβδομάδα και είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρό σάλο στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Ο τίτλος του βιβλίου προέρχεται από ένα παλιό ρητό στους βασιλικούς και αριστοκρατικούς κύκλους: ότι ο πρώτος γιος είναι κληρονόμος τίτλων, δύναμης και περιουσίας και ότι ο δεύτερος είναι... εφεδρικός, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον πρωτότοκο.

Το χρονικό του άγριου καυγά

Ο Χάρι γράφει ότι ο Ουίλιαμ ήθελε να μιλήσει για «όλη την καταστροφή» της σχέσης τους και τους αγώνες με τον Τύπο. Αλλά όταν ο Ουίλιαμ έφτασε στο Nottingham Cottage -όπου ζούσε τότε ο Χάρι- ήταν, λέει, ήδη σε έξαλλη κατάσταση. 

Αφού ο Ουίλιαμ παραπονέθηκε για τη Μέγκαν, γράφει ο Χάρι, ο Χάρι τού είπε ότι επαναλάμβανε το αφήγημα του Τύπου και πως περίμενε κάτι καλύτερο εκείνον. Ωστόσο ο Ουίλιαμ, δεν ήταν λογικός, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να φωνάζουν ο ένας στον άλλο.

Στη συνέχεια, ανταλλάχθηκαν προσβολές, προτού ο Ουίλιαμ ισχυριστεί πως προσπαθούσε να βοηθήσει, σύμφωνα με όσα γράφει ο Χάρι και μεταδίδει η Guardian. Ο Χάρι τότε του απάντησε: «Μιλάς σοβαρά; Να με βοηθήσεις; Συγγνώμη - έτσι το λες αυτό; Να με βοηθήσεις;».

Αυτό το σχόλιο, λέει ο Χάρι, εξόργισε τον αδελφό του, ο οποίος τον έβρισε ενώ πλησίαζε προς το μέρος του. Φοβισμένος, γράφει ο Χάρι, πήγε στην κουζίνα, με τον εξαγριωμένο αδελφό του να τον ακολουθεί.

Ο Χάρι γράφει πως τότε έδωσε στον αδελφό του ένα ποτήρι νερό και του είπε: «Ουίλι, δεν μπορώ να σου μιλήσω όταν είσαι έτσι».

«Άφησε κάτω το νερό, με αποκάλεσε κάπως και μετά μου επιτέθηκε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τόσο γρήγορα. Με άρπαξε από τον γιακά, χαλώντας το κολιέ μου και με έριξε στο πάτωμα. Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο έσπασε κάτω από την πλάτη μου, με τα κομμάτια να με κόβουν. Έμεινα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος και μετά σηκώθηκα στα πόδια μου και του είπα να φύγει», περιγράφει.

«Δεν σου επιτέθηκα Χάρολντ»

Ο Χάρι γράφει, επίσης, ότι ο Ουίλιαμ τον παρότρυνε να ανταποδώσει τα χτυπήματα, επικαλούμενος τους καυγάδες που είχαν όταν ήταν παιδιά. Ο Χάρι λέει ότι αρνήθηκε να το κάνει. Ο Ουίλιαμ έφυγε και στη συνέχεια επέστρεψε «δείχνοντας μετανιωμένος και ζητώντας συγγνώμη».

Όταν ο Ουίλιαμ έφυγε ξανά, γράφει ο αδελφός του, «γύρισε και φώναξε πίσω: "Δεν χρειάζεται να το πεις στη Μεγκ αυτό» και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

- «Εννοείς ότι μου επιτέθηκες;»

- «Δεν σου επιτέθηκα, Χάρολντ»

Τέλος, ο Χάρι λέει ότι δεν το είπε αμέσως στη σύζυγό του -αλλά κάλεσε τον ψυχολόγο του. Όταν η Μέγκαν παρατήρησε αργότερα «γρατζουνιές και μώλωπες» στην πλάτη του και της μίλησε για την επίθεση, ο Χάρι λέει ότι «δεν εξεπλάγη και δεν θύμωσε τόσο πολύ. Ήταν τρομερά λυπημένη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΜέγκαν ΜαρκλΠρίγκιπας Χάριπρίγκιπας ΟυίλιαμΜπάκιγχαμ