Κόσμος|06.01.2023 12:18

Εύα Καϊλή: Σήμερα θα δει την κόρη της στη φυλακή - Γιατί είχαν απορριφθεί τα δύο προηγούμενα αιτήματά της

Newsroom

Το παιδί της αναμένεται να δει σήμερα η Εύα Καϊλή η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές του Χάρεν κατηγορούμενη για την εμπλοκή της στο Qatar Gate. Προηγούμενα αιτήματα της Ελληνίδας Ευρωβουλετή είχαν απορριφθεί, με τις βελγικές αρχές να επικαλούνται έλλειψη προσωπικού λόγω της περιόδου των διακοπών, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Οι βελγικές Αρχές άλλαξαν στάση και θα της επιτρέψουν να δει τη 2χρονη κόρη της για τρεις ώρες. Αρχικά, είχαν απορρίψει το διπλό αίτημά της να συναντά τη μικρή κάποιες μέρες μέσα στη φυλακή ή να την βλέπει μέσω Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της.

Ο κ. Δημητρακόπουλος είχε δηλώσει στον Alpha ότι οι αρχές πιθανότατα χρησιμοποίησαν το παιδί ως μέσο πίεσης για να «σπάσουν» την κυρία Καϊλή.

«Μου πέρασε από το μυαλό ότι πίεζαν την Καϊλή να ομολογήσει, γι' αυτό και δεν την άφησαν να δει το παιδί της», είπε. Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι η Διεθνής Αμνηστία και άλλες οργανώσεις πίεσαν τις βελγικές αρχές να εγκρίνουν την επίσκεψη.

Η ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου βρίσκεται στη φυλακή από τις 9 Δεκεμβρίου, αφού συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης έρευνας για την επιχείρηση λόμπι του Κατάρ στις Βρυξέλλες, η οποία έχει επίσης εμπλέξει τον σύντροφο της Καϊλή, έναν πρώην ευρωβουλευτή και επικεφαλής μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φυλακέςειδήσεις τώραQatar GateΕύα Καϊλή