Κόσμος|06.01.2023 21:05

Ο Αμπράμοβιτς μεταβίβασε την περιουσία του στα επτά παιδιά του λίγο πριν την έναρξη του πολέμου - Το περίτεχνο κόλπο του για να αποφύγει τις κυρώσεις

Newsroom

Πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία μεταβίβασε στα επτά παιδιά του ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς λίγες εβδομάδες προτού ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με έγγραφα που είδει η βρετανική εφημερίδα Guardian, 10 υπεράκτια καταπιστευμάτα που είχαν δημιουργηθεί για τον Αμπράμοβιτς τροποποιήθηκαν μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του πολέμου.

Τα επτά παιδιά του Αμπράμοβιτς, το μικρότερο από τα οποία είναι εννέα ετών, έγιναν δικαιούχοι σε περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ. Η περιουσία που μεταβιβάστηκε περιλαμβάνει χρήματα, μετοχές σε μεγάλες ρωσικές εταιρείες, δεκάδες πολυτελή ακίνητα, έναν ολόκληρο στόλο πανάκριβων γιοτ, ελικοπτέρων και ιδιωτικών τζετ.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές στα καταπιστεύματα μπορεί να περιπλέξουν την επιβολή των κυρώσεων, ενώ εγείρεται το ερώτημα, αν οι κυρώσεις θα πρέπει να επεκταθούν και στα παιδιά του Ρώσου ολιγάρχη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρομάν ΑμπράμοβιτςπόλεμοςΟυκρανίακυρώσειςειδήσεις τώρα