Κόσμος|27.02.2019 17:08

Κάιρο: Μικρότερος ο απολογισμός του δυστυχήματος στον σιδηροδρομικό

Newsroom

Η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», επικαλούμενη δήλωση της υπουργού Υγείας Χάλα Ζάγεντ, κάνει πλέον λόγο για 20 νεκρούς, μειώνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τη σύγκρουση τρένου που προκάλεσε πυρκαγιά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Καΐρου.

Προσθέτει πως οι τραυματίες είναι 43, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση και πολλοί από αυτούς σοβαρά. Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα είχε κάνει λόγο για 25 νεκρούς όταν έγινε γνωστό το δυστύχημα. 

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Καΐρου εκκενώθηκε και ανεστάλησαν προσωρινά οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες όταν ξέσπασε πυρκαγιά έπειτα από πρόσκρουση τρένου στην αποβάθρα το πρωί της Τετάρτης. 

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου ότι η πυρκαγιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε όταν ένα τρένο έπεσε πάνω σε διαχωριστικό στον σταθμό «Ραμσής» στο κέντρο του Καΐρου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είδε απανθρακωμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος.

«Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στο διαχωριστικό», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Μίνα Γάλι στο Reuters. «Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη η μηχανή του τρένου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΚάιροΣιδηροδρομικός σταθμόςφωτιά