Κόσμος|08.01.2023 18:27

Πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία: Η Μόσχα μιλά για 600 νεκρούς - Μάρτυρας ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις απωλειών

Newsroom

Ρωσική πυραυλική επίθεση σημειώθηκε στην ουκρανική πόλη Κραματόρσκ την Κυριακή προκαλώντας σημαντικές υλικές καταστροφές. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι από την επίθεση χτυπήθηκαν δύο κτίρια και περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Ωστόσο, αυτόπτης μάρτυράς μιλώντας στο Reuters υποστήριξε ότι δεν καταστράφηκαν κτίρια και δεν υπάρχουν προφανείς ενδείξεις για ανθρώπινες απώλειες.

Σημειώνεται ότι το ίδιο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε περισσότερους από 600 Ουκρανούς στρατιώτες σε μία μαζική πυραυλική επίθεση κατά κτιρίων στα ανατολικά της Ουκρανίας που στεγάζουν προσωρινά ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, ο βομβαρδισμός που δέχθηκε το Κραματόρσκ έγινε σε αντίποινα για τη θανατηφόρα επιδρομή των Ουκρανών που προηγήθηκε στις αρχές του 2023 κατά ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Μακίιφκα (ή Μακεγιέφκα) που αποτελεί τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ και ελέγχεται από τις δυνάμεις της Μόσχας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πόλεμοςΡωσίανεκροίΟυκρανία