Κόσμος|09.01.2023 20:41

Εκρηκτική κατάσταση στην Κίνα: Σχεδόν 90 εκατ. έχουν κολλήσει κορονοϊο σε μία μόνο πολιτεία - Ατέλειωτες ουρές σε νοσοκομείο και αποτεφρωτήρια

Newsroom

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει ο κορονοϊός στην Κίνα, προκαλώντας ανησυχία για ένα νέο παγκόσμιο κύμα της πανδημίας.  Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν σχηματιστεί ατελείωτες ουρές  από ασθενείς που περιμένουν να αδειάσει κάποιο κρεβάτι.

«Είδαμε ανθρώπους ξαπλωμένους σε διαδρόμους, σε αίθουσες αναμονής ακόμα και σε καρέκλες» περιγράφει δημοσιογράφος του NBC.

Στην επαρχία Χενάν, η τρίτη μεγαλύτερή στην Κίνα, έχουν καταγραφεί 88 εκατ. πιθανά κρούσματα, με το 90% του συνολικού πληθυσμού να νοσεί. 

Η κυβέρνηση επιμένει ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά οι εικόνες συνωστισμού στα αποτεφρωτήρια την διαψεύδουν.

Την ίδια ώρα εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν εντός και εκτός συνόρων μετά της άρση των περιορισμών. Το πρώτο εικοσιτετράωρο υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν τουλάχιστον 35 εκατ. άνθρωποι μόνο στο εσωτερικό της χώρας.

«Έχω περάσει έξι καραντίνες σε έξι διαφορετικές πόλεις. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Το Πεκίνο είναι πολύ σημαντική πόλη και η καραντίνα ήταν πολύ αυστηρή. Σήμερα μπορούμε να ταξιδέψουμε ξανά και αυτό είναι καλό σημάδι», σημείωσε ταξιδιώτης στην κάμερα του NBC. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚορονοϊόςΚίνακρούσματα