Κόσμος|28.02.2019 16:32

Αρχιτεκτονικό θαύμα ο πρώτος οριζόντιος ουρανοξύστης (pics+vid)

Newsroom

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση βρίσκεται ένα θαύμα της σύγχρονης μηχανικής και αρχιτεκτονικής καθώς η κατασκευή του Raffles City Chongqing στην Τσονγκίνγκ της Κίνας είναι σε τελικό στάδιο, σύμφωνα με το CNN International.

Ο παγκοσμίας φήμης αρχιτέκτονας του κτιρίου Moshe Safdie δημιούργησε μια κατασκευή που καλύπτει 1,12 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από οκτώ πύργους που ενώνονται από μια γιγαντιαία οριζόντια οροφή, μήκους 250 μέτρων, που ονομάζεται «οριζόντιος ουρανοξύστης» ή αλλιώς «Crystal».

Όταν ανοίξει, θα περιέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μια ανεπανάληπτη θέα. Το εντυπωσιακότερο, όμως, είναι πως ο ουρανοξύστης το βράδυ θα μετατρέπεται σε μια τεράστια δέσμη φωτός, η οποία θα φωτίζει τον ουρανό.Tο κτίριο θα χρησιμοποιείται και για εμπορικούς σκοπούς, καθώς εκτός από κήπο και πισίνα, θα διαθέτει πολλά εστιατόρια, διαμερίσματα, πολυτελές ξενοδοχείο και εμπορικά κέντρα.

Έμπνευση του αρχιτέκτονα υπήρξαν τα ιστιοφόρα σκάφη, σαφέστατη αναφορά στο παρελθόν της πόλης Τσονγκίνγκ που υπήρξε μεγάλο θαλάσσιο εμπορικό κέντρο. Εντυπωσιακή είναι και η τοποθεσία του κτιρίου, το οποίο κοιτά την ένωση των δύο μεγάλων ποταμών της πόλης.

Η κατασκευάστρια εταιρεία «CapitaLand», μία απ’ τις μεγαλύτερες στο χώρο του real estate της Ασίας τονίζει πως πλέον επικεντρώνεται στη διαμόρφωση του εσωτερικού της κατασκευής, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2019.

Ο CEO της εταιρείας Lucas Loh αναφέρει ότι: «έπειτα από έξι χρόνια κατασκευής χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες μηχανικής, είμαστε περήφανοι που παρουσιάσαμε στο Raffles City Chongqing μια αρχιτεκτονική μορφή που αντικατοπτρίζει ένα πανίσχυρο πανί που οδηγεί προς τα εμπρός την ιστορική περιοχή Chaotianmen». Ακόμη, προσθέτει πως όλο το σύμπλεγμα θα αποτελέσει έναν κορυφαίο προορισμό για ταξιδιώτες και πελάτες απ’ όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Κίναουρανοξύστης