Κόσμος|15.01.2023 22:45

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τη γνωστή ακτιβίστρια - «Ντροπιάζει τον εαυτό της»

Newsroom

Οι Αρχές της Γερμανίας προχώρησαν στη σύλληψη της Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλων ακτιβιστών. Αφορμή υπήρξε η συμμετοχή της Σουηδής ακτιβίστριας σε κινητοποίηση κατά της εξόρυξης άνθρακα στο χωριό Λούτζεραθ, στα δυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Τούνμπεργκ απομακρύνθηκε από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χωριό, το οποίο οι ακτιβιστές προσπαθούν να σώσουν από την επέκταση του τοπικού ανθρακωρυχείου. Το πρακτορείο Αναντολού αναφέρει ότι, η γνωστή ακτιβίστρια, απομακρύνθηκε από δύο πάνοπλους Γερμανούς αστυνομικούς οι οποίοι, ωστόσο, δεν φάνηκαν να της έχουν περάσει χειροπέδες.

Η Τούνμπεργκ το Σάββατο (14/01) μίλησε από τις διαδηλώσεις στο Λούτζεραθ, επισημαίνοντας ότι, η Γερμανία, «ντροπιάζει τον εαυτό της». «Νομίζω ότι είναι απολύτως παράλογο να συμβαίνει αυτό το 2023», τόνισε.

Η γνωστή ακτιβίστρια ήταν μία από τους πολλούς διαδηλωτές που έδωσαν το «παρών» στο γερμανικό χωριό, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα ορυκτά καύσιμα. Την Κυριακή, η ίδια επέστρεψε στο σημείο, ενώ ήταν από τους τελευταίους ακτιβιστές που απομακρύνθηκα από την περιοχή. Για την «σκληρή αστυνομική καταστολή», η γερμανική αστυνομία δέχτηκε έντονες επικρίσεις, σύμφωνα με το Αναντολού.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης της Τούνμπεργκ και άλλων ακτιβιστών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ανθρακωρυχείοειδήσεις τώραπεριβάλλονΓερμανίαακτιβίστριασύλληψηΓκρέτα Τούνμπεργκ