Κόσμος|17.01.2023 19:53

Συνελήφθη ξανά η Γκρέτα Τούνμπεργκ: Συμμετείχε σε διαμαρτυρία για ανθρακωρυχείο

Newsroom

Η γνωστή  ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ συνελήφθη για ακόμα μία φορά μαζί με άλλους ακτιβιστές σήμερα Τρίτη ενώ διαμαρτύρονταν για ανθρακωρυχείο στο χωριό Luetzerath της Γερμανίας, όπως έκανε γνωστό η τοπική Αστυνομία.

Η 20χρονη αποτυπώθηκε στον φακό να χαμογελά ενώ την μετέφεραν… σηκωτή για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες. Εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι θα συμβεί με την Τούνμπεργκ, η οποία συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της επέκτασης του ορυχείου, που ανήκει στον ενεργειακό κολοσσό RWE.

Η αστυνομία των ΜΑΤ μαζί με μπουλντόζα απομάκρυνε τους ακτιβιστές από τα κτίρια του χωριού, ενώ λίγοι από αυτούς έμειναν μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο σε δέντρα και σε μια υπόγεια σήραγγα. Ωστόσο, οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο Τούνμπεργκ, παρέμειναν στην περιοχή πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία μέχρι σήμερα Τρίτη.

Η Τούνμπεργκ συνελήφθη ενώ διαμαρτυρόταν στο υπαίθριο ανθρακωρυχείο Garzweiler , περίπου 9 χιλιόμετρα από το Luetzerath, σύμφωνα με το Reuters. Όπως δήλωσε μάρτυρας στο πρακτορείο, η νεαρή. «Η Τούνμπεργκ , εθεάθη να κάθεται μόνη της σε λεωφορείο της αστυνομίας μετά τη σύλληψή της», δήλωσε μάρτυρας στο πρακτορείο.

«Θα χρησιμοποιήσουμε βία για να σας οδηγήσουμε στον έλεγχο ταυτότητας, γι' αυτό σας παρακαλούμε να συνεργαστείτε», είπε ένας αστυνομικός.

«Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ήταν μέλος ομάδας ακτιβιστών.Τη σταματήσαμε και τη μεταφέραμε μαζί με την ομάδα αυτή έξω από την περιοχή κινδύνου για να διαπιστώσουμε την ταυτότητά τους», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της αστυνομίας του Άαχεν, προσθέτοντας ότι ένας ακτιβιστής είχε πηδήξει μέσα στο ορυχείο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκρέτα Τούνμπεργκσύλληψηειδήσεις τώραδιαμαρτυρία