Κόσμος|18.01.2023 13:00

Νταβός: «Έκρηξη» στη ζήτηση για σεξουαλικές υπηρεσίες την περίοδο της Συνόδου Κορυφής - Οι «χρυσές» τιμές

Newsroom

Η παγκόσμια ελίτ καλείται κάθε χρόνο να συζητήσει για τα σημαντικότερα προβλήματα του πλανήτη στη σύνοδο κορυφής του Νταβός, αλλά η συγκέντρωση των παγκόσμιων ηγετών και μεγιστάνων φαίνεται πως προκαλεί έξαρση της πορνείας στην ελβετική πόλη. Δημοσιεύματα κάνουν ξεκάθαρο ότι η ζήτηση για σεξουαλική εργασία εκτοξεύεται εκείνες της ημέρες.

Οι συνοδοί πολυτελείας κλείνουν τα ίδια ξενοδοχεία με τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και τους υπαλλήλους τους κατά τη διάρκεια της πενθήμερης Συνόδου Κορυφής, η οποία ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου.

Μια εργαζόμενη στο σεξ που ονομάζεται Λιάνα μίλησε στη Bild περιγράφοντας πως  ντύνεται με επαγγελματική ενδυμασία ώστε να μην ξεχωρίζει ανάμεσα στα στελέχη, παρά το γεγονός ότι η πορνεία είναι νόμιμη στην Ελβετία.

Η ίδια ανέφερε πως βλέπει τακτικά έναν Αμερικανό που επισκέπτεται την Ελβετία πολλές φορές το χρόνο και είναι μεταξύ των 2.700 συνέδρων.

Η Λιάνα χρεώνει περίπου 700 ευρώ για μια ώρα και 2.300 ευρώ για ολόκληρη τη νύχτα, συν τα έξοδα ταξιδιού.

Η διευθύντρια μιας υπηρεσίας συνοδών στο Aargau, 100 μίλια μακριά από τη σύνοδο κορυφής, λέει ότι έχει ήδη λάβει δεκάδες «κρατήσεις» και αναμένει ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη αυτή την εβδομάδα.

Όπως λέει η γυναίκα στο 20 Minuten: «Ορισμένοι κλείνουν συνοδούς για τους ίδιους και τους υπαλλήλους τους για να διασκεδάσουν στη σουίτα του ξενοδοχείου».

Η Σαλόμ Μπάλθους, εργαζόμενη στο σεξ και συγγραφέας, γράφει σε δημοσίευσή της στο Twitter: «Ραντεβού στην Ελβετία κατά τη διάρκεια του #WWF σημαίνει να κοιτάς τις κάνες των όπλων των φρουρών ασφαλείας στο διάδρομο του ξενοδοχείου στις 2 το πρωί - και στη συνέχεια να μοιράζεσαι μαζί τους τα σοκολατάκια από το εστιατόριο και να κουτσομπολεύεις για τους πλούσιους... #Davos #WEF».

Η 36χρονη διαμένει σε ξενοδοχείο κοντά στο Νταβός καθ' όλη τη διάρκεια της συνόδου, ωστόσο δεν αποκαλύπτει ποιοι είναι οι σημαντικοί πελάτες της.

«Πιστέψτε με, δεν θέλετε να μπείτε σε δικαστικές διαμάχες μαζί τους», προειδοποιεί. 

Όπως γράφει η Daily Mail, το 2020, έρευνα των Times διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 100 γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία του αγοραίου έρωτα ταξιδεύουν στο Νταβός για τη σύνοδο κορυφής.

Σημειώνεται πως φέτος, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη φετινή σύνοδο κορυφής είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο πληθωρισμός, η κλιματική αλλαγή και η ανισότητα.

Η πανδημία του κορονοϊού είχε αναβάλλει τη σύνοδο τα τελευταία δύο χρόνια και έγινε μια ανοιξιάτικη συνάντηση πριν από οκτώ μήνες.

Στο Νταβός έχουν φτάσει ή αναμένονται σχεδόν 600 διευθύνοντες σύμβουλοι και περισσότεροι από 50 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νταβόςσεξειδήσεις τώραΕλβετίαπορνείαΣύνοδος Κορυφής