Κόσμος|22.01.2023 10:19

Βιρτζίνια: «Θέλω να της βάλω φωτιά, να την δω να πεθαίνει» είχε πει ο 6χρονος πριν πυροβολήσει τη δασκάλα του - Αγνοήθηκαν εκκλήσεις των εκπαιδευτικών

Newsroom

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες για τον 6χρονο που πυροβόλησε την δασκάλα του μέσα στην τάξη, πριν λίγες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Πριν το μικρό παιδί κάνει αυτή την πράξη, φέρεται να είχε πει σε έναν άλλο εκπαιδευτικό πως ήθελε να της βάλει φωτιά και να τη δει να πεθαίνει, σύμφωνα με μια έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η δασκάλα της πρώτης στο δημοτικό σχολείο Richneck στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, Αμπιγκέιλ Ζβέρνερ επέζησε από τον πυροβολισμό και όπως αποκαλύπτεται η ίδια καθώς και οι άλλοι δάσκαλοι του σχολείου είχαν μοιραστεί τους φόβους τους για τη συμπεριφορά του παιδιού με τους διευθυντές, αλλά οι ανησυχίες τους υποβαθμίστηκαν ή αγνοήθηκαν, αποκαλύπτει η Washington Post.

Η Ζβέρνερ είχε ζητήσει αρκετές φορές υποστήριξη με το αγόρι και είχε εκφράσει ανησυχίες για τη συμπεριφορά του, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι δάσκαλοι σε διαδικτυακά μηνύματα προς τον επιθεωρητή της υπόθεσης.

Το παιδί, πετούσε έπιπλα και άλλα αντικείμενα στην τάξη και έγραψε κάποτε ένα σημείωμα σε μια δασκάλα στο οποίο της έλεγε ότι τη μισεί, ήθελε να της βάλει φωτιά για να τη σκοτώσει. Όταν έφερε το ενοχλητικό γράμμα στους διευθυντές του σχολείου, εκείνοι της είπαν να το αγνοήσει.

Δεν είναι σαφές πότε έγινε η απειλή, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η 25χρονη Ζβέρνερ πυροβολήθηκε στο στήθος στις 6 Ιανουαρίου, ενώ δίδασκε στην τάξη της πρώτης τάξης. Έδιωξε τους μαθητές της από την τάξη πριν καταρρεύσει και μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι γονείς του παιδιού δήλωσαν την Πέμπτη, ότι το όπλο ήταν σε ασφαλές σημείο στο σπίτι τους.

Το αγόρι έχει αναπηρία και καθημερινά το συνόδευαν στην τάξη είτε η μητέρα ή ο πατέρας του, προσθέτουν, αποκαλύπτοντας ότι η εβδομάδα των πυροβολισμών «ήταν η πρώτη εβδομάδα που δεν ήμασταν μαζί του στην τάξη».

«Θα μετανιώνουμε για την απουσία μας αυτή την ημέρα για το υπόλοιπο της ζωής μας», πρόσθεσαν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ΗΠΑπυροβολισμόςειδήσεις τώραΒιρτζίνιαδασκάλα