Κόσμος|23.01.2023 09:19

Σοκ στην Τυνησία: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε, ξυπνώντας μνήμες Αραβικής Άνοιξης

Newsroom

Ένας άνδρας στην Τυνησία αυτοπυρπολήθηκε, θυμίζοντας την αυτοπυρπόληση του πλανόδιου πωλητή που πυροδότησε το 2010 την «Αραβική Άνοιξη»

Βίντεο που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει άνδρα να αυτοπυρπολείται το βράδυ προχθές Σάββατο στην επαρχία Ναμπέλ (βορειοανατολικά).

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε από τα τραύματα του 

Ο άνδρας πέθανε αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο κατέληξε, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Mosaique FM, επικαλούμενος αξιωματούχο της επαρχίας που δεν κατονόμασε.

Ο λόγος που έβαλε τέλος στη ζωή του παραμένει ασαφής. Υπάρχουν αναφορές ότι ο άνδρας, που ήταν πατέρας τριών παιδιών, αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και οικογενειακά προβλήματα, σύμφωνα με τον Μοζαΐκ. Υπήρχαν επίσης ζητήματα στη δουλειά του και η αυτοκτονία του αποτελούσε πράξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με κατοίκους. Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο. Αρκετοί αυτοπυρπολήθηκαν μπροστά σε κρατικούς θεσμούς εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Η Τυνησία, που χαρακτηριζόταν μέχρι πρότινος το μοναδικό δημοκρατικό «success story» της Αραβικής Άνοιξης, έχει βυθιστεί σε πολιτικοοικονομική κρίση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


αυτοπυρπόλησηθάνατοςΑραβική ΆνοιξηΤυνησίαειδήσεις τώρα