Κόσμος|23.01.2023 15:17

«Εκρεμγιάννης» - Επικρίσεις κατά Ιμάμογλου στην Τουρκία για την επίσκεψή του στην Αθήνα

Μαρία Ζαχαράκη
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Στο στόχαστρο του φιλο-κυβερνητικού τύπου η επίσκεψη του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης επικρίνεται έντονα για το γεγονός ότι επισκέπτεται για 3η φορά την Ελλάδα, ενώ γίνεται προσπάθεια συσχετισμού του ταξιδιού του με την προεκλογική περίοδο στην Τουρκία.

Α Χαμπέρ: Ο τελευταίος σταθμός του δημάρχου του Κωνσταντινούπολης του CHP, Εκρέμ Ιμάμογλου, είναι η Ελλάδα!

Το φιλοκυβερνητικό κανάλι σχολιάζει ότι «ο Εκρέμ Ιμάμογλου του CHP, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην Ανατολία, έστριψε τη διαδρομή του προς την Ελλάδα μετά την πρώτη του στάση στην Κασταμονού. Ο Ιμάμογλου, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει υποστήριξη στο τραπέζι των 6, εκτός από την πρόεδρο του Καλού Κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ, πήγε στην Ελλάδα, όπου είχε καταφύγει στο παρελθόν, για να ζητήσει βοήθεια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ήρθε στην Κωνσταντινούπολη για να παράσχει πολιτική στήριξη στον Ιμάμογλου, έκανε σκανδαλώδεις δηλώσεις για την τουρκική δικαιοσύνη. "Δεν είμαστε εδώ για να πούμε μεγάλα λόγια, αλλά για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον Εκρέμ Ιμάμογλου με πρακτικό και ενωτικό τρόπο.

Αν σήμερα λογοκρίνεται ο δύο φορές εκλεγμένος δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης, αν καταπατείται η ελευθερία της έκφρασης, τότε τι θα συμβεί αύριο με τη δημοκρατία στην Τουρκία; Τι ξημερώνει για τους πολίτες;", είχε πει ο δήμαρχος Αθηναίων το Δεκέμβριο από την Κωνσταντινούπολη», αναφέρει το Α Χαμπέρ.

Η εφημερίδα Τακβίμ αποκαλεί σκωπτικά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης ‘Εκρεμγιάννη’ και σχολιάζει ότι «ο Ιμάμογλου βρήκε την ευκαιρία να πάρει ανάσα στην Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται για 3η φορά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

τουρκικά ΜΜΕειδήσεις τώραΤουρκίαΚώστας ΜπακογιάννηςΕκρέμ Ιμάμογλου