Κόσμος|23.01.2023 16:37

Συναγερμός στο Εδιμβούργο: Ιστορικό πολυκατάστημα τυλίχθηκε στις φλόγες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
twitter / @iain_masterton
twitter / @iain_masterton
twitter / @iain_masterton
twitter / @LewisMcKenzie94
twitter / @LewisMcKenzie94

Συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές Αρχές του Εδιμβούργου, καθώς το πρωί της Δευτέρας ξέσπασε φωτιά σε ιστορικό πολυκατάστημα στην πρωτεύουσα της Σκωτίας. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο κτίριο που άλλοτε στεγαζόταν το Jenners, ένα εμβληματικό πολυκατάστημα στο κέντρο της πόλης.

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό λίγο πριν από τις 11.30. Η Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία της Σκωτίας (SFRS) δήλωσε ότι δέκα οχήματα- συμπεριλαμβανομένου ενός οχήματος υψηλής εμβέλειας - είχαν αναπτυχθεί στην Rose Street στο κέντρο της πόλης για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των εστιών της φωτιάς.

Κατά την άφιξή τους, οι πυροσβέστες βρήκαν το εμβληματικό κτίριο τυλιγμένο στις φλόγες. Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο δείχνουν καπνό να βγαίνει από το κτίριο.

Ο Norman Work, δημοτικός σύμβουλος δήλωσε στο Sky News ότι η πυρκαγιά φαίνεται πλέον «υπό έλεγχο», ενώ προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Μαγαζιά και επιχειρήσεις έχουν κλείσει καθώς οι πυροσβέστες εργάζονται στο γειτονικό πρώην πολυκατάστημα, ενώ ορισμένα κτίρια έχουν εκκενωθεί.Αρκετοί γύρω δρόμοι έχουν κλείσει, ενώ και ορισμένα δρομολόγια λεωφορείων αλλάζουν διαδρομή.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Σκωτίας δήλωσε: "Η Αστυνομία της Σκωτίας δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό: "Παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή αν είναι δυνατόν και ακολουθήστε τις οδηγίες σχετικά με τις εναλλακτικές διαδρομές".

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

φωτιάειδήσεις τώραΕδιμβούργοπολυκατάστημαΣκωτία