Κόσμος|24.01.2023 09:37

Κρίσιμη ημέρα για το Qatar Gate: Θρίλερ με την κατάθεση Παντσέρι που αναμένεται να δώσει ονόματα - Πώς θα επηρεάσουν οι εξελίξεις την Εύα Καϊλή

Newsroom

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση σκανδάλου του Qatar Gateκαθώς σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει συμφωνήσει να αποκαλύψει τα πάντα για τη δομή, τους ανθρώπους και το πώς λειτουργούσε το κύκλωμα διαφθοράς. Η κατάθεση, σύμφωνα με τη Μαρία Αρώνη, ανταποκρίτρια του OPEN στις Βρυξέλλες, είναι σημαντική καθώς όσα θα πει, θα κριθεί και η τύχη της Ελληνίδας, Εύας Καϊλή, η οποία είναι προφυλακισμένη για 45 ημέρες αλλά και την τύχη του ίδιου του Παντσέρι, καθώς η συμφωνία του με τις βελγικές αρχές θα τηρηθεί μόνο αν τους δώσει στοιχεία.

Τι θα καταθέσει;

Σημειώνεται, ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος παραδέχθηκε την ενοχή του και συμφώνησε με τις δικαστικές αρχές των Βρυξελλών να καταθέσει, «δίνοντας» ονόματα και νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση και θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης (θα καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση, και θα εκτίσει μόλις ένα με βραχιολάκι στο σπίτι του).

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται, να «αθωώσει» το άλλοτε δεξί του χέρι, Μαρία Αρένα, αλλά θα δώσει επιβαρυντικά στοιχεία για τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, για το οποίον έχει ήδη αναφέρει ότι χρηματιζόταν.
ο ερώτημα είναι αν ο Ιταλός πολιτικός θα αναφερθεί και στην ίδια την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, ή θα περιοριστεί στο πώς ήταν η συνεργασία του με τον σύντροφό της και πρώην βοηθό του, τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε πως οι Αρχές είχαν βάλει κοριούς στο σπίτι του και υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες έξι μηνών στις οποίες αναφέρεται σε ονόματα ατόμων που χρηματίστηκαν. Αλλά, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην κ. Καϊλή.

Νέα κατάθεση και από την Καϊλή

Νέα κατάθεση θα δοθεί και από την Εύα Καϊλή σήμερα πάνω στα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως. Η ίδια εμμένει στην αθωότητά της.

Παράλληλα, ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι προγραμματισμένο να καταθέσει την Πέμπτη ενώπιον των βελγικών αρχών και πιθανολογείται ότι θα επαναλάβει την αρχική κατάθεσή του ότι η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στο κύκλωμα και δεν γνώριζε τις κινήσεις του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σκάνδαλοΕύα ΚαϊλήQatar Gateειδήσεις τώρα