Κόσμος|24.01.2023 17:27

Τουρκικές αντιδράσεις για σκίσιμο του Κορανίου στην Ολλανδία: «Η Ευρώπη πρέπει να πει τέρμα»

Μαρία Ζαχαράκη

Στην καταδίκη και της νέας ενέργειας με στόχο το Κοράνι στην Ολλανδία προχώρησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

«Μετά τη Σουηδία, καταδικάζουμε έντονα την επίθεση με στόχο το ιερό μας βιβλίο, το ιερό Κοράνι στην Ολλανδία. Δεν μπορείς να σβήσεις το φως του Αλλάχ με τη σκοτεινή σου ανάσα. Κανείς δεν μπορεί να αποκαλέσει αυτό το φασιστικό έγκλημα μισαλλοδοξίας ελευθερία και ανοχή. Η Ευρώπη πρέπει να πει τέρμα σε αυτή τη σκοτεινή πορεία».

Αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε: «Ένας φασίστας πραγματοποίησε μια αποτρόπαια επίθεση με στόχο το ιερό Κοράνι στη Χάγη της Ολλανδίας. Καταδικάζουμε αυτήν την επίθεση. Οι ολλανδικές αρχές πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση εναντίον αυτής της φασιστικής επίθεσης. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θέτουν σε αμφισβήτηση τις ανθρώπινες αξίες στις ευρωπαϊκές πόλεις. Είναι μια απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες. Οι φασίστες απειλούν όλες τις θρησκείες και τις ανθρώπινες αξίες. Ένας κοινός αγώνας εναντίον τους είναι απαραίτητος».

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς καταδίκασε επίσης το νέο γεγονός. «Το να επιτρέπονται αυτές οι ενέργειες δεν είναι παρά μια προσπάθεια να γυρίσει την Ευρώπη πίσω στον σκοταδισμό του Μεσαίωνα.

Καταδικάζουμε σθεναρά αυτές τις άθλιες επιθέσεις κατά του ιερού μας βιβλίου, του Κορανίου, και αναμένουμε από τις αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά του δράστη και να αποτρέψουν την επανάληψη τέτοιων περιστατικών».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚοράνιΟλλανδίαΟμέρ Τσελίκ