Κόσμος|24.01.2023 21:00

Γεμάτες χλιδή διακοπές με αξιωματούχο των ευρωσοσιαλιστών έκαναν Καϊλή και Τζόρτζι - Οι φωτογραφίες που τους «καίνε»

Newsroom

Στενή σχέση με τη γραμματέα της προέδρου της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται πως διατηρούσαν Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι, γράφει ισπανική εφημερίδα. Μάλιστα, φαίνεται πως έκαναν χλιδάτες διακοπές σε σκάφος -την περίοδο που τα εγκλήματα στο πλαίσιο του σκανδάλου Qatar Gate «έτρεχαν».

Η Λάουρα Μπαλαρίν, επικεφαλής του προσωπικού της Ιράτσε Γκαρσία (πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών) έκανε διακοπές με ιστιοφόρο στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια με την Εύα Καϊλή και τον φίλο της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, την περίοδο που η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγορείται πως αποκτούσε χρήματα (διπλασίασε τις τραπεζικές της καταθέσεις) με υποτιθέμενες εγκληματικές δραστηριότητες, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Es Diario.

Η εφημερίδα, αφού κατέγραψε τέτοια ταξίδια, ζήτησε την εκδοχή των Μπαλαρίν και Γκαρσία, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Τον Ιούλιο του 2021, η Μπαλαρίν φαίνεται να ποζάρει σε ένα σκάφος με τον Τζόρτζι, αφού είχε αγκυροβολήσει στους Αντίπαξους. «Σπίτι είναι εκεί που ρίχνεις άγκυρα», έγραφε σε λεζάντα ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, κάτι που αργότερα διόρθωσε ως «σπίτι είναι εκεί που είναι οι φίλοι σου».

Η Μπαλαρίν απεικονίζεται επίσης τον Αύγουστο του 2019 με την Καϊλή κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας στις Βαλεαρίδες Νήσους. Η φιλία της με το κατηγορούμενο ζευγάρι επιβεβαιώνεται και από φωτογραφίες ιδιωτικών γευμάτων μεταξύ του Τζόρτζι και της Μπαλαρίν μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Es Diario, η στενή σχέση μεταξύ της Καϊλή και της Μπαλαρίν κράτησε, τουλάχιστον, μέχρι το 2018.

«Ένα πλωτό ευρωκοινοβούλιο με κυβερνήτη το ζευγάρι που ερευνάται για διαφθορά»

Τέσσερα χρόνια έντονης φιλίας, μέχρι το ξέσπασμα του Qatar Gate, μεταξύ της σοσιαλίστριας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της έμπιστης του προσώπου που επρόκειτο να γίνει αφεντικό της Καϊλή, αναφέρει στη συνέχεια η εφημερίδα.

Αυτές οι φωτογραφίες αποδεικνύουν πως το πιο έμπιστο άτομο της Γκαρσία ήταν φίλη με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα χρόνια που η δεύτερη φέρεται να ασκούσε επιρροή.

Η Γκαρσία, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι εξεπλάγη όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

«Ένα πλωτό ευρωκοινοβούλιο με κυβερνήτη ένα ζευγάρι που ερευνάται για διαφθορά», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΕύα ΚαϊλήQatar GateΕυρωκοινοβούλιο