Κόσμος|26.01.2023 10:26

Μουσείο Ερντογάν με video wall και στιγμιότυπα από τη ζωή του... πριν από τις εκλογές - Πώς θα είναι

Μαρία Ζαχαράκη

Ένα μουσείο, που θα αφηγείται τη ζωή και τη δράση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ετοιμάζεται να ανοίξει στις όχθες του Κεράτιου Κόλπου στο Κασίμπασά, τη συνοικία όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Το μουσείο θα φιλοξενεί επίσης δραστηριότητες από μέλη της οικογένειας, ιδιαίτερα της Εμινέ Ερντογάν, ενώ θα υπάρχει κι ένα οικογενειακό δέντρο με φωτογραφίες των μελών.

Στις αίθουσες θα προβάλλονται διαφορετικές περίοδοι της ζωής του Ερντογάν, από τις ποδοσφαιρικές του μέρες μέχρι τις ημέρες της φυλακής, από την εποχή της δημαρχίας του μέχρι την πρωθυπουργία και την προεδρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μουσείο χτίστηκε με σελτζουκικά και οθωμανικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις πηγές, η ιστορική σημασία της περιοχής είναι αξιόλογη: Το 1455 ιδρύθηκε στην περιοχή αυτή το Tersane-i Amire (Αυτοκρατορικό Ναυπηγείο), στο οποίο αναπτύχθηκε το οθωμανικό ναυτικό.

Σημαντικές ομιλίες-ατάκες του Ερντογάν όπως «Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε» ή «Ένα λεπτό » θα προβάλλονται σε video walls, ενώ ειδικά η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα αναπαρίσταται με ολόγραμμα σε ξεχωριστό χώρο στο μουσείο.

Η περιοχή εκτός από γενέτειρα του Ερντογάν, θεωρούνταν στο παρελθόν και οικονομικό προπύργιο της οργάνωσης FETO, του Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραμουσείο