Κόσμος|27.01.2023 18:40

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Δανίας: «Καλούμε την Ευρώπη να μην παρακολουθεί αμέτοχη τις εκδηλώσεις θρησκευτικής μισαλλοδοξίας»

Μαρία Ζαχαράκη

Σε καταδικαστική δήλωση για την καύση του κορανίου σήμερα στην Κοπεγχάγη της Δανίας προέβη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας την Ευρώπη να σταματήσει να επιτρέψει ενέργειες μισαλλοδοξίας και να παρακολουθεί αμέτοχη την καταπάτηση των οικουμενικών και θρησκευτικών αξιών των μουσουλμάνων.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του τονίζει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός ότι το έγκλημα μίσους που διαπράχθηκε στη Σουηδία κατά του ιερού μας βιβλίου, του Κορανίου, επετράπη να διαπραχθεί και πάλι σήμερα στην Κοπεγχάγη της Δανίας από τον ίδιο ισλαμοφοβικό τσαρλατάνο.

Το γεγονός ότι αυτή η απεχθής πράξη, που έλαβε χώρα στη Δανία αυτή τη φορά μετά τη Σουηδία και την Ολλανδία, δεν αποτράπηκε παρά τις προειδοποιήσεις μας, είναι ανησυχητικό από την άποψη ότι αποκαλύπτει τις επικίνδυνες διαστάσεις που έχουν λάβει η θρησκευτική μισαλλοδοξία και το μίσος στην Ευρώπη, κάνοντας κατάχρηση του λεγόμενου περιβάλλοντος ελευθερίας.

Η ανοχή τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων που προσβάλλουν τις ευαισθησίες εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη απειλεί την πρακτική της ειρηνικής συνύπαρξης και προκαλεί ρατσιστικές, ξενοφοβικές και αντι-ισλαμικές επιθέσεις που συμβαίνουν καθημερινά κάπου στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε στις κυβερνήσεις που εξακολουθούν να μην αντιδρούν σε αυτές τις πράξεις που περιθωριοποιούν τους μουσουλμάνους, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής κοινωνίας, τις ευθύνες τους και τις καλούμε να μην παρακολουθούν αμέτοχες να καταπατούνται οι οικουμενικές αξίες που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαυπουργείο Εξωτερικώνειδήσεις τώραΚοράνιΔανία