Κόσμος|31.01.2023 22:12

Αδιανόητο: Βρήκε τη σωσία της στα social media και τη σκότωσε για να… σκηνοθετήσει τη δολοφονία της

Newsroom

Μια γερμανοϊρακινή γυναίκα, 23 ετών, κατηγορείται ότι αναζήτησε μια σωσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη δολοφόνησε προκειμένου να… σκηνοθετήσει τον θάνατό της.

Οι αρχές λένε ότι η Sharaban K, αισθητικός από το Μόναχο, αναζήτησε στο διαδίκτυο γυναίκες που της έμοιαζαν πολύ πριν σκοτώσει μία από αυτές, ώστε να κρυφτεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Γερμανία.

Η αστυνομία βρήκε για πρώτη φορά ένα πτώμα τον Αύγουστο του 2022 σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Ίνγκολσταντ, στο νότιο τμήμα της χώρας. Όμως, αν και ορισμένα μέλη της οικογένειας της Sharaban K είχαν αναγνωρίσει το πτώμα, η νεκροψία έθεσε ερωτήματα σχετικά με την πραγματική του ταυτότητα.

Το θύμα ονομάστηκε τελικά Khadidja O, 23 ετών, blogger ομορφιάς από το Heilbronn στο γειτονικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Η αστυνομία δήλωσε αργότερα ότι οι γυναίκες έμοιαζαν «εντυπωσιακά». Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Andreas Aichele δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild: «Δεν έχουμε μια τέτοια υπόθεση κάθε μέρα, ειδικά όχι με μια τόσο θεαματική ανατροπή».

«Την ημέρα που βρήκαμε το πτώμα δεν υπήρχε απολύτως τίποτα που να υποδηλώνει ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν έτσι. Το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί, αλλά τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Το θύμα σκοτώθηκε με πάνω από 50 μαχαιριές, με το πρόσωπο εντελώς παραμορφωμένο».

Στις 19 Αυγούστου, η αστυνομία της Βαυαρίας συνέλαβε την Sharaban K και έναν φίλο της που κατηγορούνται το σατανικό σχέδιο.

Όπως συνηθίζεται στο γερμανικό νομικό σύστημα, ο ύποπτος και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αναφέρονται με το μικρό τους όνομα και το αρχικό του επωνύμου. Μέχρι αυτή την εβδομάδα, η πλήρης έκταση της υπόθεσης και τα φερόμενα κίνητρα του ζευγαριού δεν είχαν δημοσιοποιηθεί από τις αρχές.

Τώρα προέκυψε ότι οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι η Sharaban K ήθελε να κρυφτεί εξαιτίας μιας οικογενειακής διαμάχης.

Η Veronika Grieser, της εισαγγελίας του Ίνγκολσταντ, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας: «Οι έρευνες μας οδήγησαν στην υπόθεση ότι η κατηγορούμενη ήθελε να κρυφτεί λόγω οικογενειακής διαμάχης και να σκηνοθετήσει τον θάνατό της για τον σκοπό αυτό».

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετές γυναίκες που της έμοιαζαν είχαν έρθει σε επαφή με την Sharaban K, η οποία λειτουργούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με διάφορα ψευδώνυμα, την εβδομάδα πριν από την υποτιθέμενη δολοφονία.

«Δίνοντας διάφορες υποσχέσεις προσπάθησε να επιτύχει συναντήσεις, οι οποίες ήταν αρχικά ανεπιτυχείς», δήλωσε η κ. Grieser.

Αν και πολλές από αυτές τις προσπάθειες αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς, τελικά η Sharaban K κατάφερε να κανονίσει μια συνάντηση με την Khadidja, η οποία παρασύρθηκε από μια «προσφορά καλλυντικών», όπως υποστηρίζουν οι αρχές.

Φέρεται ότι ο Sharaban K και η Sheqir K παρέλαβαν τη γυναίκα από το διαμέρισμά της και την πήγαν σε μια δασώδη περιοχή πριν τη μαχαιρώσουν μέχρι θανάτου. Και οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν ισόβια κάθειρξη αν καταδικαστούν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανίαθάνατοςειδήσεις τώραδολοφονίαεξαφάνιση