Κόσμος|01.03.2019 18:38

Εκπληκτικό θέαμα στην Ιαπωνία-Παγωμένο τείχος όπως στο Game of thrones

Newsroom

Ίσως το τελευταίο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας όταν ακούμε την λέξη Ιαπωνία να είναι ψηλά και κατακόρυφα τείχη από πάγο.

Πιθανότατα, όμως, οι εικόνες που έρχονται από την ορεινή διαδρομή Tateyama Kurobe ή αλλιώς «Στέγη της Ιαπωνίας», μας αλλάζουν την γνώμη. Η ιδιαιτερότητά της, τα τεράστια, κατασκευασμένα από χιόνι και πάγο, τείχη που την περιβάλλουν.

Γνωστή και ως «Roof of Japan», η διαδρομή 90 χιλιομέτρων, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.450 μέτρων θυμίζει το γνωστό Τείχος του Game of Thrones και θεωρείται ο πιο χιονισμένος δρόμος του κόσμου.

 

Οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν το σημείο ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να απολαύσουν το θέαμα. Ο δρόμος του χιονιού είναι ανοικτός το 2019 από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 22 Ιουνίου.

Το «Roof of Japan» αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο και το επισκέπτονται καθημερινά περίπου 5.000 άτομα. Το εισιτήριο μετ’ επιστροφής για έναν ενήλικα κοστίζει κοντά στα 40 δολάρια.

Ειδικά φορτηγά επιστρατεύονται για να καταστήσουν δυνατή την επίσκεψη στο χιονισμένο αυτό μέρος και είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία των τεράστιων τειχών ύψους 10-20 μέτρων.

T

ΙαπωνίαχιόνιαGame of Thrones