Κόσμος|03.02.2023 14:18

Τρομάζουν οι περιγραφές για τους μισθοφόρους της Wagner: «Είναι ναρκωμένοι σαν ζόμπι»

Newsroom

Φρικτές περιγραφές έκαναν στην κάμερα του αμερικανικού CNN, ουκρανοί στρατιώτες για τους μισθοφόρους της Wagner, της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας που η Ρωσία αποφάσισε να εντάξει στις πρώτες γραμμές του πολέμου. 

Σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατιώτες, οι μισθοφόροι, πρώην κατάδικοι και εγκληματίες φαίνονται «ναρκωμένοι» πιθανόν από κάποια ουσία ενώ δεν διστάζουν να πατούν ακόμα και στα πτώματα των συναδέλφων τους.

Σημειώνεται ότι, η εταιρεία έδωσε σε φυλακισμένους εγκληματίες στη Ρωσία ένα εξάμηνο συμβόλαιο πολέμου, υποσχόμενη ελευθερία στο τέλος της θητείας τους, εάν καταφέρουν να επιζήσουν.

«Τους πυροβολούμε, αλλά δεν πέφτουν»

Οι Ουκρανοί στρατιώτες Andriy και Borisych, μιλώντας στο CNN από την πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ, δήλωσαν ότι εδώ και εβδομάδες μάχονται εναντίον μαχητών της Wagner, σε μια άκρως θανατηφόρα σύγκρουση.

«Σκαρφαλώνουν πάνω στα πτώματα των φίλων τους, πατάνε πάνω τους. Φαίνεται πολύ πιθανό να παίρνουν κάποιου είδους ναρκωτικά πριν την επίθεση», δήλωσε ο Andriy.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια ιδιαίτερα άγρια μάχη, ο Andriy βρισκόταν σε μια ομάδα 20 στρατιωτών που πολεμούσαν αδιάκοπα εναντίον 200 Ρώσων επί 10 ώρες.

Όπως ανέφερε, τα τουφέκια AK-47 που χρησιμοποιούν είχαν ζεσταθεί τόσο από τους συνεχείς πυροβολισμούς που έπρεπε να τα αλλάζουν κάθε λίγο.

«Ο συνάδελφός μας με το πολυβόλο είχε σχεδόν τρελαθεί, γιατί τους πυροβολούσε και έλεγε "ξέρω ότι τον πυροβόλησα, αλλά δεν πέφτει". Και μετά από λίγο, όταν μάλλον είχε αρχίσει να αιμορραγεί, απλά έπεφτε κάτω».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟυκρανίαΡωσίαειδήσεις τώραΚίεβο