Κόσμος|03.02.2023 11:00

Σκληρή γλώσσα Τσαβούσογλου για δυτικές πρεσβείες: «Θα λάβουμε και άλλα μέτρα εναντίον τους»

Μαρία Ζαχαράκη

Με σκληρή γλώσσα απαντά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο κλείσιμο των προξενείων στην Κωνσταντινούπολη.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του της Αργεντινής, ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «σκόπιμη» αυτή την κίνηση - ντόμινο των δυτικών χωρών και προειδοποίησε για νέα μέτρα της Άγκυρας εναντίον των πρεσβειών, αν συνεχίσουν αυτή τη δράση.

«Το υπουργείο Εσωτερικών μας έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας μας ειδικά σε αποστολές ορισμένων χωρών μετά από το κάψιμο του Κορανίου και αυτή την ασέβεια. Λαμβάνουμε ήδη μέτρα, είμαστε ευαίσθητοι σε αυτά τα ζητήματα. Επειδή υποχρέωσή μας είναι να προστατεύσουμε αυτές τις αποστολές. Αλλά βλέπουμε επίσης κάποιες χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το περιστατικό, ευρωπαϊκές χώρες, να τις κλείνουν επίσης.

Γνωρίζουμε επίσης ότι ορισμένες χώρες λένε στις άλλες να "συμμετάσχουν" σε αυτή τη δράση, δηλαδή στη δράση του κλεισίματος. Έχουμε τέτοιου είδους πληροφορίες. Από κάθε άποψη, από όποια οπτική γωνία και αν το δει κανείς, αυτές οι δηλώσεις και οι ενέργειες κλεισίματος είναι σκόπιμες.

Έχουμε προβεί στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Από εδώ και στο εξής, αν καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους χωρίς να μοιράζονται συγκεκριμένες πληροφορίες και έγγραφα, θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα εναντίον τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΚοράνιειδήσεις τώραΜεβλούτ Τσαβούσογλου