Κόσμος|03.02.2023 11:22

Qatar Gate: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Ταλαμάνκα

Newsroom

Ελεύθερος αφέθηκε ο Νικολό Φίγκα Ταλαμάνκα  γενικός γραμματέας της ΜΚΟ No Peace Without Justice, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για την εμπλοκή του στο Qatar Gate που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, δεν επιβλήθηκαν στον Ταλαμάγκα περιοριστικοί όροι.

Αρχικά είχε διαταχθεί η αποφυλάκιση του γενικού γραμματέα της ΜΚΟ No Peace Without Justice με τον περιοριστικό όρος να φέρει ηλεκτρονικό βραχιόλι. Ωστόσο, η απόφαση αυτή ανετράπη στα τέλη του Δεκέμβρη μετά από έφεση του εισαγγελέα.

Εκπρόσωπος της ΜΚΟ δήλωσε στο Politico «είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον Ταλαμάνγκα που θα επιστρέψει απόψε στην οικογένειά του μετά από όλο αυτό το διάστημα που του στέρησαν την ελευθερία του. Σημειώνουμε επίσης ότι η απόφαση για την απελευθέρωσή του χωρίς όρους ελήφθη από τον ίδιο ανακριτή, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή του και στον οποίο είχαμε εμπιστοσύνη από την αρχή. Τώρα, ελπίζουμε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η αρχειοθέτηση των κατηγοριών και η πλήρης αποκατάσταση του».

Η απόφαση για την απελευθέρωση του Ταλαμάνκα έρχεται μια ημέρα αφότου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρε την ασυλία ακόμα δύο ευρωβουλευτών, του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα και του Ιταλού Αντρέα Κοτσολίνο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ειδήσεις τώραΚατάρΕυρωκοινοβούλιοδιαφθορά