Κόσμος|04.02.2023 22:32

Νέο αρνητικό ρεκόρ θερμοκρασίας σε ΗΠΑ και Καναδά: Πού έδειξε -78 βαθμούς το θερμόμετρο - Νεκροί από χιονοστιβάδες σε Αυστρία και Ελβετία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Πολικό ψύχος σε ΗΠΑ και Καναδάς/ AP
Πολικό ψύχος σε ΗΠΑ και Καναδάς/ AP
Πολικό ψύχος σε ΗΠΑ και Καναδάς/ AP
Πολικό ψύχος σε ΗΠΑ και Καναδάς/ AP
Πολικό ψύχος σε ΗΠΑ και Καναδάς/ AP
Πολικό ψύχος σε ΗΠΑ και Καναδάς/ AP
Πολικό ψύχος σε ΗΠΑ και Καναδάς/ AP

Οι βορειοανατολικές ΗΠΑ και ο ανατολικός Καναδάς βιώνουν ένα παγωμένο Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ και τους ψυχρούς ανέμους να δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες, οι οποίες ωστόσο αναμένεται ότι από την Κυριακή θα αρχίσουν σταδιακά να βελτιώνονται.

Στο όρος Ουάσινγκτον, στην Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ, η αισθητή θερμοκρασία (σ.σ. η αίσθηση της θερμοκρασίας στο σώμα, που μπορεί να διαφέρει από την πραγματική και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την υγρασία και την ταχύτητα του ανέμου) έπεσε τη νύχτα της Παρασκευής στους -78°C, ανέφερε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS). Η κορυφή αυτού του βουνού είναι διαβόητη γιατί εκεί επικρατούν «οι χειρότερες καιρικές συνθήκες στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο του Weather Channel, το προηγούμενο ρεκόρ αισθητής θερμοκρασίας ήταν -74°C.

Στη Νέα Υόρκη, όπου το θερμόμετρο έδειχνε -16°C στο Σέντραλ Παρκ, τα καταφύγια για άστεγους έλαβαν εντολή να μην αρνούνται την είσοδο σε κανέναν.

Πέντε νεκροί από χιονοστιβάδες στην Αυστρία και την Ελβετία

Την ίδια ώρα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη δυτική Αυστρία μέσα σε διάστημα 24 ωρών, από χιονοστιβάδες που έπληξαν την περιοχή και οι αρχές προειδοποιούν κατοίκους και τουρίστες για τους κινδύνους που διατρέχουν από τα ασταθή στρώματα του χιονιού.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τιρόλου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας «ερασιτέχνης λάτρης των χειμερινών σπορ» σκοτώθηκε σήμερα στο Κάλτενμπαχ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τις συνθήκες του θανάτου του. Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA, πρόκειται για έναν 17χρονο Νεοζηλανδό ο οποίος έκανε σκι εκτός πίστας.

Την Παρασκευή, ένας Κινέζος 32 ετών έχασε τη ζωή του αφού βγήκε από την πίστα λόγω μιας χιονοστιβάδας στον χιονοδρομικό σταθμό του Ζέλντεν.

Νωρίς σήμερα το πρωί, ένας άλλος σκιέρ που αγνοείτο από χθες, βρέθηκε νεκρός, θαμμένος στα χιόνια, στη γειτονική περιοχή του Φόραλμπεργκ. Σύμφωνα με το APA, πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας περίπου 50 ετών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραχιονιάςΑυστρίαΕλβετίαΚαναδάςΗΠΑ