Κόσμος|02.03.2019 11:53

Στον... φούρνο η Αυστραλία µε το πιο ζεστό καλοκαίρι

Newsroom

Από τα απανωτά κύµατα καύσωνα, έσπαγαν το ένα µετά το άλλο τα ρεκόρ θερµοκρασίας σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας, ενώ παράλληλα σηµειώθηκαν καταστροφικές πυρκαγιές και µαζικοί θάνατοι άγριων αλόγων, νυχτερίδων και ψαριών.

Σύµφωνα µε όσα ανακοινώθηκαν, η µέση θερµοκρασία για τους καλοκαιρινούς µήνες στην Αυστραλία είναι 27,5 βαθµοί Κελσίου, όµως το φετινό καλοκαίρι η µέση θερµοκρασία ξεπέρασε κάθε ρεκόρ.

Από το 2012-2013

Πιο συγκεκριµένα, το προηγούµενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την περίοδο 2012-2013, καθώς η µέση θερµοκρασία ήταν αυξηµένη κατά 1,28 βαθµούς Κελσίου. Φέτος όµως η µέση θερµοκρασία αυξήθηκε, όπως προκύπτει από τα δεδοµένα, κατά περίπου άλλον έναν βαθµό Κελσίου, στους 30,8 βαθµούς Κελσίου.

Ο Ιανουάριος ήταν ο πιο ζεστός µήνας στην ιστορία της χώρας και κατά τη διάρκειά του σηµειώθηκαν οι πέντε πιο ζεστές µέρες στα χρονικά, µε τον υδράργυρο να δείχνει ακόµη και 50 βαθµούς Κελσίου. Εξαιτίας των κυµάτων καύσωνα, στην Τασµανία ξέσπασαν µεγάλης έκτασης πυρκαγιές σε πανάρχαια δάση, και η Μελβούρνη αντιµετώπισε σηµαντικά προβλήµατα ηλεκτροδότησης εξαιτίας της εκτεταµένης χρήσης κλιµατιστικών, ενώ περισσότερα από 90 άγρια άλογα βρέθηκαν νεκρά από την ξηρασία στα βόρεια της χώρας.

Αυστραλίακαύσωνας