Κόσμος|09.02.2023 17:18

Σεισμός στην Τουρκία: Το ελληνικό «ευχαριστώ» της τουρκικής πρεσβείας στη χώρα μας

Newsroom

Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ευχαρίστησε, μέσα από μία ανάρτηση στα ελληνικά, τη χώρα μας, για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό.

Η ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

«Σας ευχαριστούμε πολύ!», ανέφερε η τουρκική πρεσβεία στην ανάρτησή της, την οποία συνόδευε προηγούμενη ανάρτηση της ελληνικής πολιτικής προστασίας με φωτογραφίες από την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Τις τελευταίες ώρες, η Ελλάδα έχει αποστείλει στην Τουρκία τέσσερις πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ αναμένεται να αποσταλούν άλλες δύο. Συνολικά, η ανθρωπιστική βοήθεια ανέρχεται σε 90 τόνους.

Παράλληλα, αύριο από την Αθήνα αναχωρεί η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η οποία περιλαμβάνει τρία φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένα από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του. Τα οχήματα θα μεταφέρουν περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.). Η βοήθεια θα παραδοθεί απευθείας στο κέντρο της πληγείσας περιοχής, στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Η επόμενη αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα έχει ως προορισμό τη Συρία, η οποία επίσης επλήγη από τον φονικό σεισμό, ενώ η υλοποίησή της θα είναι άμεση. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, που βασίζεται στα στοιχεία των τουρκικών και συριακών Αρχών, από τον ισχυρό σεισμό έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από  17.500 άνθρωποι. Μέχρι τώρα, συγκεκριμένα, 14.351 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία, ενώ στη Συρία ο αριθμός των νεκρών είναι 3.162, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 17.513.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασεισμός ΤουρκίανεκροίΠολιτική ΠροστασίαΤουρκίαανθρωπιστική βοήθειαΣυρία