Κόσμος|13.02.2023 20:21

Εφιάλτης 45 δευτερολέπτων: Αεροπλάνο «βούτηξε» στον αέρα και άρχισε να πέφτει!

Newsroom

Εφιαλτικές στιγμές βίωσαν ταξιδιώτες από το Μάουι στο Σαν Φρανσίσκο, όταν το αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευαν άρχισε μία πορεία... προς τα κάτω. Μάλιστα, έφτασε σε απόσταση περίπου 236 μέτρων από τον Ειρηνικό Ωκεανό, πριν καταφέρει να επανέλθει.

Η πτήση της United Airlines έγινε στις 18 Δεκεμβρίου, αλλά δεν είχε γίνει γνωστό το συμβάν. Ειδικότερα, λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Kahului στο Μάουι, η πτήση UA1722 της United Airlines με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο έφτασε στα 2.200 πόδια προτού ξαφνικά ξεκινήσει μία «ανεξήγητη» καθοδική πορεία, σύμφωνα με το The Air Current.

Ο εφιάλτης διήρκεσε 45 δευτερόλεπτα, πριν το αεροσκάφος επανέλθει στην κανονική του πορεία.

Η περίεργη... σιωπή στα social media και τι έδειξε η έκθεση

Εκπρόσωπος της United επιβεβαίωσε το περιστατικό και δήλωσε πως κατατέθηκε επίσημη εσωτερική αναφορά ασφαλείας κατά την προσγείωση, όπως γράφει η Daily Mail.

Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως οι χρήστες των social media φάνηκαν κάπως... ήσυχοι σχετικά με το περιστατικό, με το The Air Current να επισημαίνει πως την ίδια ημέρα, 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια σοβαρών αναταράξεων σε πτήση της Hawaiian Airlines από το Φοίνιξ στη Χονολουλού.

Η έκθεση που ανέλυσε τα διαθέσιμα δεδομένα αποκάλυψε ότι η πτήση έφτασε στα 2.200 πόδια πριν από την ξαφνική πτώση και κατέβηκε σχεδόν στα 8.600 πόδια ανά λεπτό.

Η πτήση, τελικά, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Σαν Φρανσίσκο.

Εκπρόσωπος της United δήλωσε στην Daily Mail ότι το αεροσκάφος επιθεωρήθηκε πριν από την επόμενη πτήση του και ότι το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα οι πιλότοι -οι οποίοι συνεργάστηκαν πλήρως με τις Αρχές για την έρευνα- να λάβουν πρόσθετη εκπαίδευση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραUnited Airlinesπτήσηαεροπλάνοαεροσκάφος