Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία στην Τουρκία
NewsroomΗ Τουρκία δεν θα επιτρέψει νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Ισχυρισμοί ότι υπάρχει μια νέα εισροή προσφύγων από τη Συρία προς την Τουρκία (μετά τον σεισμό) δεν είναι αληθινοί. Δεν θα το επιτρέψουμε, αυτό αποκλείεται», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.
Η ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από αντάρτες παραδίδεται μέσω του συνοριακού περάσματος Μπαμπ αλ Χάουα και η Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει δύο νέα συνοριακά περάσματα από την επαρχία Κιλίς μετά τον σεισμό, είπε ο Τσαβούσογλου. «Όλες αυτές οι συνοριακές διελεύσεις προορίζονται για ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι Σύροι έρχονται στην Τουρκία μέσω αυτών των σημείων διέλευσης», τόνισε.
«Διευκολύνουμε την ανθρωπιστική βοήθεια για τους Σύρους, αλλά δεν επιτρέπουμε μια νέα εισροή Σύριων προσφύγων. Αυτά είναι δύο ξεχωριστά ζητήματα», κατέληξε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
- Ο εγκέλαδος ισοπεδώνει την οικονομία της Τουρκίας – Πάνω από 84 δισ. δολάρια το κόστος του σεισμού
- Καρέ-καρέ το πριν και το μετά του καταστροφικού σεισμού: Η αγορά της Αντιόχειας που ήταν γεμάτη ζωή είναι πια γεμάτη συντρίμμια
- «Τα ονομάζουμε αντικείμενα για κάποιον λόγο»: Το Πεντάγωνο δεν αποκλείει τα «μπαλόνια» πάνω από τις ΗΠΑ να σχετίζονται με... «εξωγήινους»
- Ανησυχητική έρευνα: Χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό τσιγάρο; Διατρέχετε κίνδυνο βαριάς νόσησης με κορονοϊό
- Η ανάποδη συκιά που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες στην Ιταλία - Πώς αψηφά τη βαρύτητα
- Χειμερινές προβλέψεις Κομισιόν για Ελλάδα: Ανάπτυξη 1,2% και πληθωρισμός 4,5% το 2023
- Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
- Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
- Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
- Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης