Κόσμος|14.02.2023 09:42

Σεισμός στην Τουρκία: «Efharisto poli file» - Το μήνυμα στους άντρες της ΕΜΑΚ από τη Hurriyet

Newsroom

Την ευγνωμοσύνη της στους Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ που έσπευσαν από τους πρώτους, στις πληγείσες από τους φονικούς σεισμούς περιοχές της Τουρκίας, για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια πολίτες είπε η εφημερίδα Hurriyet.

Η τουρκική εφημερίδα κυκλοφόρησε σήμερα με άρθρο - εγκώμιο για την βοήθεια που πρόσφερε η Ελλάσα στην Τουρκία και το οποίο έχει τίτλο: «Efharisto poli file» = «Ευχαριστώ πολύ φίλε».

Σημειώνεται, η ελληνική αποστολή έφτασε στα Άδανα της Τουρκίας τα ξημερώματα της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου και έπειτα από κοπιώδεις έρευνες και προσπάθειες κατάφερε να απεγκλωβίσει ζωντανά 5 άτομα και να ανασύρει άλλα 5 άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.
 

Διπλωματία των σεισμών: Τι μπορεί να αλλάξει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Οι εκτιμήσεις της Αθήνας

Ένα ερώτημα που υπάρχει στην κυβέρνηση, είναι εάν θα υπάρχει ουσία στη «διπλωματία των σεισμών», στον απόηχο της επίσκεψης – αστραπή του Νίκου Δένδια στην Τουρκία, όπου από κοινού με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις σεισμόπληκτες περιοχές, αλλά και της άμεσης βοήθειας που απέστειλε η χώρα μας στη γείτονα.

Όπως εξήγησε η Αλεξία Τασούλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακόμη δεν έχει ευχαριστήσει τη χώρα μας σχετικά με τη βοήθεια που έστειλε. Για αυτό και στην κυβέρνηση δεν τρέφουν αυταπάτες πως θα αλλάξει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έναντι της χώρας μας.

«Το νέο δεδομένο που προκύπτει είναι ότι η Άγκυρα είναι βαθιά πληγωμένη, το κύρος του Ερντογάν έχει πληγεί και δεν τον παίρνει να κάνει τους γνωστούς τσαμπουκάδες, αφού έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει μετά το σεισμό», σημείωσε η Αλεξία Τασούλη και υπενθύμισε πως το κόμμα του Ερντογάν, το AKP λαμβάνει πολύ υψηλά ποσοστά στην πλειονότητα των πληγεισών περιοχών.

Από την Αθήνα περιμένουν να πέσουν οι τόνοι, αν και το γεγονός ότι ο Ερντογάν δεν δέχθηκε τη βοήθεια της Κύπρου, δεν περνάει απαρατήρητο, ανέφερε η Αλεξία Τασούλη. Δεν περνά απαρατήρητο επίσης η αμφιθυμία του Ερντογάν να λάβει αμερικανική βοήθεια από αεροπλανοφόρο που πλέει στην περιοχή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεισμός τώραδιασώστεςειδήσεις τώραHurriyetΕΜΑΚσεισμόςΤουρκία