Κόσμος|14.02.2023 11:58

Διπλωματικό «άνοιγμα» από Τσαβούσογλου: «Ελπίζω η αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε στον σεισμό να ανοίξει νέο κεφάλαιο με την Ελλάδα»

Newsroom

Την ελπίδα ότι η αλληλεγγύη, που αναπτύχθηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά τους φονικούς σεισμούς που χτύπησαν τη δεύτερη, θα κρατήσει εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Ελι Κοέν.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αφού ευχαρίστησε το Ισραήλ είπε: 

«Θέλουμε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας. Τα βήματα που έχουμε κάνει για την εξομάλυνση των σχέσεών μας με τις χώρες της περιοχής, ιδίως με το Ισραήλ, είναι προφανή.

Ελπίζω ότι η αλληλεγγύη μας κατά τη διάρκεια αυτού του σεισμού θα είναι επίσης καθοριστική για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας με την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, όπως όλες οι χώρες της περιοχής, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την ειρήνη της περιοχής μας».

Πάντως, το κλίμα είναι φανερό βελτιωμένο κάτι που φάνηκε από τη στιγμή της άφιξης του Νίκου Δένδια στα Άδανα και από τον θερμό εναγκαλισμό του με τον Τούρκο ομόλογό του έγινε φανερό ότι κάτι έχει αλλάξει στις σχέσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασεισμός ΤουρκίαΕλλάδαΜεβλούτ ΤσαβούσογλουΤουρκίασεισμός