Κόσμος|03.11.2018 14:56

Web Summit 2018: Ο κόσμος της τεχνολογίας επιστρέφει στη Λισαβόνα (vid)

Τάσος Οικονόμου

Από τη Δευτέρα και μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, προσωπικότητες από όλους τους τομείς της τεχνολογίας αλλά και συγγενών ή επηρεαζόμενων πεδίων θα βρεθούν στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, μαζί με περισσότερους από 60.000 geeks για το Web Summit. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, καθώς η ελληνική πόλη είναι ανάμεσα στις υποψήφιες για icapital 2018. Ανάμεσα στους «αστέρες» του συνεδρίου ο Ροναλντίνιο, ο δημιουργός του Medium, Εβ Γουίλιαμς, η Ευρωπαία Επίτροπος Μάργκρετ Βέσταγκερ, ο «πατέρας» του Διαδικτύου, Σερ Τιμ Μπέρνερς Λι, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κ.α. 

Η πληθώρα ομιλιών και θεματικών και η απήχηση του συνεδρίου έχει οδηγήσει στη σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στον Paddy Cosgrave, CEO του Web Summit και τον Antonio Costa,  Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας για να παραμείνει στη Λισαβόνα το Web Summit για τα επόμενα δέκα χρόνια. Η συμφωνία ύψους 110 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει μια μεγάλη επέκταση των αιθουσών της Altice Arena, προκειμένου να διευκολυνθεί η ταχεία ανάπτυξη του συνεδρίου. Ως μέρος της συμφωνίας, το Web Summit θα λαμβάνει 11 εκατ. ευρώ το χρόνο από τη χώρα.

Όπως ανέφερε ο CEO του Web Summit, Paddy Cosgrave, «είμαστε απίστευτα χαρούμενοι που μένουμε στην Πορτογαλία. Χωρίς ένα μεγαλύτερο χώρο, αυτό δεν θα ήταν εφικτό. Μέχρι λίγους μήνες πριν, δεν πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν. Τα σχέδια είναι εξαιρετικά και είμαστε πολύ ευγνώμονες σε όλους όσους έχουν εργαστεί σε αυτά. Αυτή η συμφωνία προσφέρει σιγουριά στους πολλούς παρευρισκόμενούς μας από περισσότερες από 170 χώρες του κόσμου, και τους χιλιάδες συνεργάτες και εκθέτες μας. Επίσης, παρέχει σιγουριά στην χώρα που μας φιλοξενεί, και στην ομάδα μας, που αποτελείται από περισσότερα από 200 μέλη. Όλοι μαζί ανυπομονούμε να κάνουμε απίστευτα πράγματα».

Web Summit