Κόσμος|14.02.2023 19:10

Σεισμός στην Τουρκία: Δραματικά πλάνα από τις προσπάθειες την ΕΜΑΚ σε κτίριο στο Χατάι – Επιχειρούν με τόνους τσιμέντο πάνω από το κεφάλι τους

Newsroom

Σοκάρουν οι εικόνες από το βίντεο το οποίο καταγράφει την ομάδα της ΕΜΑΚ να επιχειρεί μέσα στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Τουρκία.

Το βίντεο είναι από την επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο Χατάι, κατά την οποία απεγκλωβίστηκε ένα κορίτσι αλλά και 3 ακόμη άτομα. Οι λήψεις προέρχονται από διαφορετικά σημεία του κτιρίου. 

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ βρέθηκαν μέσα σε ένα κτίριο το οποίο είχε καταρρεύσει στο Χατάι της Τουρκίας. Πάνω από τα κεφάλια τους, τόνοι από τσιμέντο. Έρποντας, ανοίγουν σπιθαμή προς σπιθαμή τούνελ και εντοπίζουν το επτάχρονο κοριτσάκι. Ακόμα και την ώρα που βρίσκονται κάτω από τη Γη και γίνονται μετασεισμοί, οι Έλληνες διασώστες δεν φεύγουν, παραμένουν και μιλάνε στο κοριτσάκι. Για να μπορέσουν να φτάσουν όσο γίνεται πιο κοντά στο εγκλωβισμένο κοριτσάκι, οι διασώστες σπάνε με το σφυράκι τους, τη μία πέτρα μετά την άλλη. 

Εκτός από την επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του κοριτσιού, στο βίντεο περιέχονται πλάνα και από άλλες επιχειρήσεις διάσωσης στο ίδιο κτίριο στο Χατάι.

Το συγκλονιστικό βίντεο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεισμόςΤουρκίακοριτσάκιΕΜΑΚδιάσωσηειδήσεις τώρα